Hrvatski radio

Radio Split

Zlatna umirovljenička kartica za splitske umirovljenike

22.05.2019.

08:18

Autor: Josip Krželj

Zlatna umirovljenička kartica za splitske umirovljenike

Zlatna umirovljenička kartica za splitske umirovljenike

Foto: - / -

Grad Split danas, 22. svibnja 2019. godine počinje s prikupljanjem dokumentacije i stvaranjem baze podataka za umirovljeničku karticu u sklopu projekta „Moj zlatni Split“.U gradskom kotaru ili mjesnom odboru umirovljenici će dobiti četiri obrasca koja moraju ispuniti.

Umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze dvije tisuće kuna  do 21. lipnja 2019. godine moći će traženu dokumentaciju predati u prostorima svojeg gradskog kotara ili mjesnog odbora ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 10 sati, a srijedom od 16 do 18 sati.

Dva su  obrasca vezana uz zaštitu osobnih podataka (uputu o pravima ispitanika i privolu za obradu osobnih podataka), zatim zahtjev  za ostvarivanjem prava na potporu i izjavu kojom jamči da u vlasništvu ili suvlasništvu nema stan ili kuću koja mu ne služi za stanovanje, poslovni prostor, apartman ili kuću za odmor.Uz zahtjev, privolu, i izjavu umirovljenik mora predati kopiju osobne iskaznice i dokaz o visini posljednje mirovine.

 Obrasci će biti objavljeni i na web stranici grada www.split.hr pa ih oni umirovljenici koji imaju doma računalo i pisač, prije odlaska u prostor gradskog kotara ili mjesnog odbora mogu preuzeti i popuniti kod kuće. Kako je u zahtjevu za ostvarivanje prava na potporu jedno od pitanja i broj članova domaćinstva bit će potrebno navesti i njihove OIB-e. 

 Kartica Moj zlatni Split namijenjena umirovljenicima sadržavat će određen mjesečni novčani iznos i to:

•             za umirovljenike s ukupnim prihodima do 900 kuna u iznosu od 300 kuna

•             za umirovljenike s ukupnim prihodima od 900,01 kuna do 1200,00 kuna u iznosu 250 kuna

•             za umirovljenike s ukupnim prihodima od 1200,01 kuna do 1500,00 kuna u iznosu od 200 kuna

•             za umirovljenike s ukupnim prihodima od 1500,01 kuna do 2000,00 kuna u iznosu od 100 kuna

 Zlatna umirovljenička kartica korisnicima će služiti kao platno sredstvo u trgovinama i samoposlužnim centrima koji su partneri Gradu na Projektu. Kartica će služiti i kao identifikacijsko sredstvo u kulturnim i sportskim institucijama gdje će korisnici moći ostvariti popust na sudjelovanjima u različitim programima. Cilj je, naime, ujedno poboljšati i potaknuti društveni život građana starije životne dobi Grada Splita. Budući su moguće gužve važno je napomenuti da će i nakon 21. lipnja 2019. godine biti moguće podnositi zahtjeve, ali u Gradskoj upravi, Obala kneza Branimira 17.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.