Hrvatski radio

Radio Split

22:05 / 15.03.2022.

Autor: HRT Radio Split

Žrvnjeva škola u travnju i svibnju

Izleti udruge Žrvanj

Izleti udruge Žrvanj

Foto: Udruga Žrvanj / Žrvanj

Udruga Žrvanj iz Žrnovnice u travnju i svibnju održat će dugo pripremani projekt "Žrvnjeva škola". Riječ jer o nizu edukativnih predavanja i izleta kojima članovi udruge, na volonterskoj osnovi, rade na promoviranju kulturne i prirodne baštine istoka Splita kao i Poljica. Upisi traju do kraja ovog tjedna, kaže u razgovoru s Denisom Šabićem Rade Popadić iz udruge Žrvanj.

Rade Popadić

Polaznici će kroz dva mjeseca upoznati kulturnu, povijesni i prirodnu baštinu podmosorskog kraja, a sve kroz avanturističke šetnje vikendima i zanimljiva i predavanja srijedama s više od 10 vrsnih predavača, a samo neki od njih su Stipe Božić, Igor Belamarić, Željan Rakela, Zoran Knez, Anđelko Mihanović, Branimir Jukić, Stipe Mekinić, Dalibor Vladović itd...

ŠTO JE ŽRVNJEVA ŠKOLA?

- Novi projekt udruge Žrvanj u kojoj ćeš kroz 2 mjeseca naučiti više o Žrnovnici, Mosoru, Poljicima, povijesti, kulturnoj i prirodnoj baštini, gastronomiji, običajima. Škola sadrži predavanja srijedom, u prostorijama udruge, te osam jednodnevnih edukativnih izleta koji nisu kondicijski zahtjevni poput onih u planinarskim školama.

Kroz Žrvnjevu školu steći ćeš nove prijatelje, ne samo među polaznicima, nego i među članovima Žrvnja. Polaznicima ćemo potpuno približiti rad naše udruge.

TKO MOŽE UPISATI ŠKOLU?

- Bilo tko stariji od 18 godina. U prvoj Žrvnjevoj školi prednost ćemo dati svima koji vole Žrnovnicu. Po završetku škole, svaki polaznik dobiva Diplomu Žrvnja.

KAKO SE PRIJAVITI I KOJI SU UVJETI?

- Prijaviti se može isključivo e-mailom i to na: udruga.zrvanj@gmail.com

U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke: IME I PREZIME, ADRESA, DATUM ROĐENJA, KONTAKT MOBITEL. Odgovorit ćemo na svaku prijavu, a s obzirom da smo ograničeni prostorom, upisujemo 20 polaznika. Prijave traju do 20.3.2022. u 24 sata!

KOLIKO KOŠTA ŽRVNJEVA ŠKOLA?

Osam izleta i preko 15 predavanja ove škole svaki polaznik plaća ukupno 200 kuna. Polaznici moraju biti članovi Žrvnja, a godišnja članarina u udruzi je 50 kuna. Prvo predavanje počinje 30.3.2022., a posljednje je 18.5.2022. Prvi izlet je 3.4.2022., a posljednji je 21. i 22.5.2022.

KOJI SE IZLETI PLANIRAJU I JESU LI ZAHJEVNI?

U planu je osam izleta, svi su jednodnevni osim posljednjeg koji je dvodnevan. Većina izleta nije planinarskog karaktera, dovoljno je reći da su jedina dva planinarska oni na Perun i na planinarskim dom na Mosoru.

KADA SE ODRŽAVAJU PREDAVANJA?

Predavanja srijedom počinju u 19 sati, a svake srijede predaju 1 do 3 predavača. Predavanja se odvijaju u prostorijama udruge Žrvanj na adresi Krešimirova 44 (kraj vrtića Tratinčica, u prizemlju stambene zgrade odmah do staračkog doma Zlatne godine).


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.