Hrvatski radio

Radio Split

Županijska skupština o Prostornom planu

06.11.2021.

18:00

Autor: Marino Marinčić

Foto Radio Split

Foto Radio Split

Foto: - / -

U tijeku je 5 sjednica Skupštine splitsko- dalmatinske županije, koja se zbog epidemioloških razloga održava na splitskom FESB-u. Jedna od točaka na dnevnom redu o kojoj će se danas raspravljati je Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana naše županije.

Oporba je već ranije istaknula kako ona neće podržati prijedlog. Poslušajmo splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana te Mira Bulja iz MOSTA i Gordanu Rosandić iz Centra.

Na aktualnom satu postavljeno je pitanje oko infrastrukturnih ulaganja i tijeku radova u splitskoj Aglomeraciji.
Odgovor je ponudio dožupan Ante Šošić.

O koncesiji plaže na Žnjanu i medijska prozivanja splitskog gradonačelnika Ivice Puljka oko te teme odgovorio je dožupan Stipe Čogelja.

Danas poslijepodne:

S 32 glasa ZA te 7 glasova protiv usvojen je prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Prije samog glasovanja o prostornom planu, tijekom rasprave SDP-ova vijećnica Ljiljana Caratan Lukšić iznijela je prijedlog zaključka o početku pristupanju izradi odluke o izmjeni i dopuni prostornog plana, koji je glasovanjem na Skupštini usvojen s 35 glasa ZA.
Izjava predsjednika županijske skupštine Mate Šimundić.

BLAŽENKO BOBAN

MIRO BULJ

GORDANA ROSANDIĆ

ANTE ŠOŠIĆ

STIPE ČOGELJA

MATE ŠIMUNDIĆ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.