Hrvatski radio

Radio Split

18:37 / 08.06.2022.

Autor: Marino Marinčić

Županijski proračun povećan za 6,3 posto

Županijska skupština

Županijska skupština

Foto: Marino Marinčić / JRT

Na splitskom Kemijsko-tehnološkom fakultetu u tijeku je deseta sjednica skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Na dnevnom redu su 32 točke, a rebalans županijskog proračuna je nakon višesatne rasprave usvojen. Prihod je povećan za 6,3 % u odnosu na izvorni proračun, a čak za 21 % u odnosu na realizirani proračun u 2021. godini. Među ostalim, pred županijskim vijećnicima su točke prijedloga o davanju koncesija na pomorskom dobru na području županije. Sjednicu prati Marino Marinčić.

Županijska skupština

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog o izmjeni odluke o osnivanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, kojom je Lučka uprava dobila na upravljanje splitsku Zapadnu obalu. Vlada Republike Hrvatske mora dati suglasnost i osmog dana od suglasnosti Vlade, Lučka uprava može preuzeti upravljanje Zapadnom obalom. Gubitci na vezovima su 50 tisuća kuna dnevno, a u sezoni i do 100 tisuća - rekao je ravnatelj županijske Lučke uprave Domagoj Maroević.

Domagoj Maroević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.