Hrvatski radio

Radio Split

Oliver i Gibonni predstavili Splićanima "Familiju"

12.04.2016.

22:28

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U splitskom kinu "Cinestar" splitske su glazbene legende predstavile zajednički album "Familija". Nakon 24 godine zajedničke suradnje na nekoliko pjesama 1992. i Oliverovog albuma "Neka nova svitanja", potom "Cesarice", dva su glazbenika prije dvije godine odlučili snimiti zajednički album.

Pred više stotina članova svojih obitelji, prijatelja, suradnika, kolega i gostiju, Oliver i Gibonni izveli su po dvije pjesme s albuma te zajedničku u suradnji s Gradskim zborom "Brodosplit". Nakon održane promocije, predstavljeni su video spotovi za prve dvije pjesme: Oliverovu "Gdje to piše" i Gibonnijevu "Onako od oka". Potom je uslijedila prigodna prodaja CD-ova i potpisivanje albuma brojnim poklonicima dvojice splitskih glazbenih legendi.

Album je nastao u protekle dvije godine na otoku Korčuli i u Splitu. Gibonni je na promociji kazao kako je jedna, od njemu najdražih pjesama s albuma, napisana na katamaranu iz Splita za Vela luku. Producenti su njihovi stalni suradnici - Elvis Stanić i Nikša Bratoš koji je svirao gitaru na promociji u splitskom "Cinestaru". Pjesme su snimane u studijima na Korčuli, Opatiji, Zagrebu, izvan Hrvatske - Madridu, Parizu i Los Anglelesu te Splitu. Vrijedi istaknuti da je, gore spomenuti zbor "Brodosplit" svoje dionice snimao u studiju Radio Splita s našim ton majstorom Antom Dorićem, pa smo time i mi dio "Familije".

Gibonni je istaknuo podatak da su trgovačke kuće naručile, prije objavljivanja albuma 13 tisuća primjeraka, pa je sigurno da će ovo biti najprodavaniji album godine, ne samo u Hrvatskoj nego i na prostoru bivše države čiji su izvjestitelji također nazočili splitskoj promociji. Vrijedi istaknuti podatak da je jedan dio prihoda od prodaje ovog albuma namjenjen splitskom Centru za Autizam te za S.O.S. Dječje selo čime Gibonni nastavlja svoju misiju veleposlanike dobre volje pri Unicef-u. 

U foto-galeriji pogledajte još nekoliko fotografija sa splitske promocije "Familije" Olivera Dragojevića i Gibonnija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.