Hrvatski radio

Radio Split

Sve je spremno za povijesni spektakl na Žnjanu

04.05.2018.

09:50

Autor: Vesna Relić

Foto: Danijel Čikeš

Foto: Danijel Čikeš

Foto: - / -

Legendarni škotski pop-rock sastav Simple Minds gostuju u Splitu, u subotu 5. svibnja. Na Žnjanu će održati koncert s početkom u 20 sati. Predgrupa je Buđenje. Koncert je besplatan za sve posjetitelje koji žele čuti kako uživo zvuče pjesme s najnovijeg albuma Walk Between Worlds.

Ovo je šesti koncert skupine Simple Minds u Hrvatskoj.  Splitskim koncertom počinju veliku ljetnu turneju. Četverosatni spektakl će otvoriti domaća grupa Buđenje.

Cijela je priča dobila i posebnu humanitarnu notu –- kupnjom posebnih narukvica, moći će se donirati sredstva za pomoć osobama s posebnim zdravstvenim potrebama.

Za vrijeme koncerta Simple Mindsa, zbog sigurnosti svih posjetitelja, uspostavlja se posebna prometna regulacija zatvaranja pristupnih cesta na tri lokacije i to:

  • Velebitska Ulica (križanje kod postaje prometne policije)

  • Put Radoševca (kod hotela Radisson)

  • Put Žnjana (kod hotela Zagreb)

Promet će biti zatvoren 5. svibnja 2018. od 17,30 do 24,30 sati (završetka javnog okupljanja).

Prolaz kroz prometne blokade će biti dozvoljen TAXI i UBER vozilima, te stanarima tih ulica uz predočenje osobne iskaznice. Posjetiteljima se savjetuje da  što više koriste javni gradski prijevoz  to više što su  sve autobusne linije pojačane, te im je produženo vrijeme rada.

Limitirana parkirna mjesta će biti omogućena na pristupnim cestama uz asistenciju prometne policije i prometnog redarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.