Hrvatski radio

Radio Split

Uskoro u Splitu - Ćubijevi dani smija

06.07.2021.

14:49

Autor: Eduard Gracin

Direktorica TZ grada Splita, Alijana Vukšić, Damir Duplančić-Duple i Mirela Meić na pressici na Zapadnoj obali u Splitu. Foto Edo Gracin

Direktorica TZ grada Splita, Alijana Vukšić, Damir Duplančić-Duple i Mirela Meić na pressici na Zapadnoj obali u Splitu. Foto Edo Gracin

Foto: - / -

Naziv je dvodnevne manifestacije koja će se prvi put organizirati u Splitu, na platou tvrđave Gripe u sjećanje na popularnoga splitskog glazbenika, radijskog i televizijskog voditelja, komičara Damira Mihanovića Ćubija.

Legendarni Ćubi napustio nas je 1. siječnja 2020. Ostat će nam poznat po  televizijskoj ulozi Nevena, a Splićani će ga pamtiti i kao voditelja splitskog Festivala zabavne glazbe i drugih manifestacija. Uvijek se rado uključivao u humanitarne projekte, a sa svojim posebnim humorom nasmijavao je gledatelje, ali i ljude oko sebe u svakodnevnim običnim životnim situacijama. Bio je bubnjar zadarskog sastava "Forum", član splitske estradne nogometne reprezentacije. Podsjetimo da je Ćubi bio i dio početne postave naše legendarne emisije "Trta-mrta". Sudjelovao je u njenom emitiranju na početku - u listopadu i studenom 1983. godine uz urednike-voditelje emisije - Željka Maretića i Radu Medana, tadašnjeg ton majstora Radio Splita - Slobodana Gutovića i "supervisora" emisije Edu Gracina. 

Njegovi prijatelji uz pomoć Damirove obitelji, organizirat će "Ćubijeve dane smija" - 20. i 21. srpnja 2021. Večera s Ćubijem - naziv je prve programske večeri, a sutradan, 21. srpnja, zagrebačko kazalište "Luda kuća" odigrat će hit komediju "Bračna terapija". Organizatori žele da Ćubijevi dani smija postanu tradicionalna manifestacija u čemu im je potporu pružila i Turistička zajednica grada Splita. Njihova direktorica, gospođa Alijana Vukšić, istaknula je na press konferenciji održanoj u Splitu u utorak, 6. srpnja da će "Ćubijevi dani smija" biti dio službenog programa njihove Zajednice. 

Više o ovoj manifestaciji poslušajte u prilogu.

ĆUBIJEVI DANI SMIJA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice