Hrvatski radio

Radio Split

Dvori iz Šestanovca šampioni seoskog turizma: ove godine ponovno u nominaciji

31.03.2022.

10:05

Autor: Denis Šabić

Željko Popović

Željko Popović

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Jedan od njih je upravo Željko Popović, mladi poduzetnik iz Šestanovca i vlasnik nagrađenog OPG-a, čija turistička renesansa počinje paralelno s izgradnjom prvih metara autoceste kroz Zabiokovlje. 

Popovića Dvori

Popovića Dvori

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Ali nije tome kraj. I tako, dok obalne turističke oaze rijetko nude nešto bitno više od mora i plaža, kod Popovića, inače pionira modernog šestanovačkog turizma i općenito onog zabiokovskog, gostima je na raspolaganju 15 tisuća četvornih metara potpuno uređenog prostora.Ono zbog čega su Popovići prije dvije godine i dobili nagradu svakako je praćenje trendova u turističko seljačkom gospodarstvu, pa su gostima na raspolaganju i sezonske povrtlarske kulture kao i vrijednosti etno, gastro i kulturnog turizma.

Nagrada

Nagrada

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

 Naši gosti uglavnom su obitelji s djecom. Najviše Skandinavci, a u zadnje vrijeme primat su odnijeli Nijemci i Poljaci. Što je nama najbitnije - svi se ponovo vraćaju, kazao nam je na početku razgovora gosp. Popović. O ambicijama, željama i turističkim očekivanja više u intervju ...

Intervju-Željko Popović

Popovića Dvori

Popovića Dvori

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.