Hrvatski radio

Radio Split

Jedimo zdravo, jedimo lokalno, u Kaštelima

23.05.2022.

11:33

Autor: Denis Šabić- Mastrinka Udruga Maslinara grada Kaštela

"Jedimo zdravo, jedimo lokalno"

"Jedimo zdravo, jedimo lokalno"

Foto: Petra Skelin Giljanović / Petra Skelin Giljanović

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u srijedu 25. svibnja od 12.00 do 13.30 sati organizira četvrtu, ujedno i posljednju po redu manifestaciju "Jedimo zdravo, jedimo lokalno" koja će se u sklopu Kreativnog proljeća održati kod Kaštilca u Kaštel Gomilici. Kuhar Mate Brković pripremat će nekoliko vrsta bruschetta koje će podijeliti prisutnima. Bruschetti će biti nadjeveni sa nekoliko različitih lokalnih, zdravih namirnica pa će umirovljenici kao i svi prisutni imati priliku isprobati nešto što možda inače ne pripremaju, a jednostavno je, zdravo i ukusno te saznati koja je tajna pripreme ovih zalogajčića.

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

Foto: mastrinka.hr / mastrinka.hr

U sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u protekle dvije godine organizirala je Tečaj maslinarstva i kulinarske radionice namijenjene umirovljenicima, volontersku akciju rezidbe maslina u Srednjoj školi Braće Radić s naglaskom na međugeneracijsku solidarnost, tri manifestacije Jedimo zdravo, jedimo lokalno namijenjene umirovljenicima, ali i ostalim posjetiteljima te je djelomično opremila dvije pokretne kuhinjice za potrebe daljnjih aktivnosti i manifestacija na kojima će sudjelovati i kojima će nastaviti promociju kaštelanskih delicija.

Pozivaju se svi zainteresirani, a posebno umirovljenici na degustaciju zalogajčića, razmjenu recepata i iskustava u pripremi istih i druženje. Umirovljenici se još stignu uključiti u projekt, a za najbrže od njih osigurani su i korisni pokloni. Više informacija dostupno je na broju Mastrinke 095/851-5482. Projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partneri su: Gradovi Split, Solin i Kaštela te Udruga Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ te Udruga Vita PLUS – udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda i iz državnog proračuna.

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

Foto: facebook.com / facebook.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.