Hrvatski radio

Radio Split

Ponos i emocije na Zboru spašavatelja: „Unutar HGSS-a žive prijateljstva bez granica

25.04.2022.

10:44

Autor: HGSS

HGSS

HGSS

Foto: HGSS / HGSS

„Članovi HGSS-a, osim što spašavaju, sa svakom novom akcijom međusobno se povezuju i jačaju prijateljstva. Unutar HGSS-a, možemo slobodno reći, žive prijateljstva bez granica koja nas iz dana u dan čine sve jačima“, poručili su HGSS-ovci na svečanom Zboru spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja koji su se okupili proteklog vikenda u Makarskoj. Uz podjelu znački novim članovima, dodijeljena su priznanja i značke 62 spašavatelja za 10, 20, 30, 40 i pola stoljeća vjernosti službi, a proslava je kulminirala otvaranjem kuće HGSS-ove stanice Makarska na Biokovu.

HGSS

HGSS

Foto: HGSS / HGSS

Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša predstavnici policije, vatrogasaca i Hitne medicinske pomoći, predstavnici planinarskih društava s tog područja i don Pavao Banić koji je blagoslovio novootvorenu kuću na Biokovu.

Ukupno 28 članova dobilo je priznanje za 10 godina rada u službi, srebrnu značku za 20 godina rada primilo je sedam članova, a njih 11 dobilo je zlatne značke za 30 godina vjernosti HGSS-u. Plaketom za 40 godina službe nagrađeno je troje članova, a čak 13 HGSS-ovih volontera uručen je orden svetog Bernarda za pola stoljeća rada u službi.

HGSS

HGSS

Foto: HGSS / HGSS

Među potonjima su i Borislav Aleraj i Branko Šeparović, dvojac koji se može pohvaliti najdugovječnijim instruktorskim stažem u HGSS-u i koji je održao predavanje o 50 godina instruktorskog rada u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

HGSS

HGSS

Foto: HGSS / HGSS

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.