Hrvatski radio

Radio Split

Prvi dan međunarodnog susreta turističkih infuencera oduševio sudionike

02.06.2022.

10:57

Autor: Denis Šabić- Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Čari Cvita Mediterana

Čari Cvita Mediterana

Foto: Goran Jović / Goran Jović

ČAK 30 INFLUENCERA IZ HRVATSKE, ali i sa svih kantuna svita – od Italije, Poljske i Velike Britanije, pa sve do dalekog Brazila! - imalo je prilike prvog dana lipnja guštati u prigodnim sadržajima u sklopu Međunarodnog susreta turističkih influencera, koji je otpočeo u Splitu.

Čari Cvita Mediterana dobro znane travel, gourmet & lifestyle blogerima širom svijeta, na zadovoljstvo organizatora ovog jedinstvenog događanja – TZ Splitsko-dalmatinske županije i urednice Croatian Hot Spots magazina, Maje Zlokić, preselile su se na neke od najposjećenijih news feedova na društvenim mrežama.

Čari Cvita Mediterana

Čari Cvita Mediterana

Foto: Goran Jović / Goran Jović

FIRST THINGS FIRST. Iako je i sam hotel Amfora u kojem se odsjelo, sa svojim prekrasnim morskim vizurama bio priča za sebe, otkud bi se počelo, ako ne od čuvene Dioklecijanove palače, pa su gosti uživali u razgledu za Split uistinu emblematičnog Peristila, te iskoristili priliku za uloviti pokoju fotografiju s carskom stražom, koja je sa svojim autentičnim uniformama iz davnih vremena te mačevima koje će u šali rado ukrstiti s gostima, prava atrakcija.

Ništa manje od toga se ne može reći ni za čuveni pogled s vidilice, još jedno stjecište gostiju širom svijeta, ne bez razloga, jer se ondje temperamentna dalmatinska metropola koja odiše živošću duha, ali i opuštajućom mirnoćom mediteranskog stila života, može vidjeti kao na dlanu. Škljocanje aparata prekinuo je ukusan ručak, svojevrstan uvod u fantastične senzacije za nepca koje su uslijedile u predvečernjim satima, u ambijentu na kojem bi pozavidio svaki Game Of Thrones fan koji drži do sebe, ali i ljubitelj povijesne baštine.

DOSTOJNA JE OVO NAJAVA veličanstvene Kliške tvrđave – ponekad se zapitamo da li se ova kamena ljepotica umori od silnih uloga koje su joj dodijeljivane – od onih stoljetnih, poput ključa Dalmacije za koji su se otimale imperije, pa do onih u novije vrijeme, poput grada Meereen iz planetarno popularnog fantastičnog serijala, kojem je, na radost njenih tvoraca, zbog autentičnog daška minulih vremena, trebalo tek minimalno kompjutersko dotjerivanje. Ovom je prilikom znamenito zdanje bilo kulisom atraktivne večere, pa su naši Instagram virtuozi uživali u kulinarskim delicijama finalistice Masterchefa Gorane Milaković. Za nabavu namirnica pobrinula se trgovina Tommy, a za dobru kapljicu boutique vinarije Sikuli, Grabovac i Senjković – nama se naročito svidio prpošni kaštelanski crljenak, u kojem će nepce iskusnog vinoljupca raspoznati opojne note vanilije, šljive i začina, ali i suhih smokava i bobičastog voća. Nakon sjajne porcije hrane i pića, bio je red i za porciju fantastičnog kulturnog sadržaja, za koji se pobrinula povijesna postrojba Kliških uskoka upriličivši show iznenađenja, ali i druženje s influencerima koji su se rado okušali u baratanju lukom i strijelom!

NAKON OVAKO USPJEŠNOG DANA, radujemo se idućem danu u sklopu ovog događanja, kada će, po uzoru na ured Europskog parlamenta koji je influencere prepoznao kao iznimno važan i aktualan kanal javnog mnijenja, naše goste primiti župan Blaženko Boban, koji će im skrenuti pozornost na društveno odgovorne poruke i projekte.

Čari Cvita Mediterana

Čari Cvita Mediterana

Foto: Goran Jović / Goran Jović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.