Hrvatski radio

Radio Split

08:56 / 04.03.2022.

Autor: Joško Krželj

Splitska ribarnica

Grdobina

Grdobina

Foto: Siniša Beroš / "Splitska peškarija"

 Riba se u Dalmaciji najviše jede petkom. U korizmeno vrijeme   ti se običaji još više poštuju. Ponuda na splitskoj ribarnici (peškariji)  je dobra. Ima svježe ribe.  Na fotografijama Siniše Beroša  vide se : svježa grdobina, srdela, luc, gavuni i lignje. 

Srdela

Srdela

Foto: Siniša Beroš / "Splitska peškarija"

Riba

Riba

Foto: Siniša Beroš / "Splitska peškarija"

Lignja

Lignja

Foto: Siniša Beroš / "Splitska peškarija"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.