Hrvatski radio

Radio Split

HVARSKA FORTICA I ZLATNI RAT ODUŠEVILI INFLUENCERE!

09.06.2022.

12:36

Autor: Denis Šabić- TZ SDŽ

Međunarodni susret influencera

Međunarodni susret influencera

Foto: TZ SDŽ / TZ SDŽ

Međunarodni susret influencera u organizaciji TZ Splitsko-dalmatinske županije i urednice Croatian Hotspots magazina Maje Zlokić, ušao je u svoj treći i četvrti dan, a nakon Splita i Makarske, vesela ekipa se premjestila na naše omiljene otoke – Brač i Hvar.

Međunarodni susret influencera

Međunarodni susret influencera

Foto: TZ SDŽ / Međunarodni susret influencera

NE TAKO OBIČNO FOTOGRAFIRANJE. Posjet Braču otpočeo je emblematičnim Bolom i njegovim Zlatnim Ratom, čije su vizure pod sloganom Symbol of the Adriatic dugo predstavljale domaći turizam u svijetu. Naši digitalni junaci imali su ondje fotografiranje predviđeno za jedanaest sati, koje je veličanstvenom fotografijom iz ptičje perspektive zaista podignuto na idući stupanj – naime, influenceri su na prepoznatljivom rogu Zlatnog Rata, koji mijenja oblik i položaj ovisno o vjetru koji puše, svojim tijelima formirali srce, pa tako možemo reći da je pravo pravcato srce od ljudi zakucalo u srcu Dalmacije!

Već za sat vremena zakazana je bila degustacija vina i catering u čuvenoj bolskoj vinariji „Stina“. Dosjetljiva kao i uvijek, naša ambasadorica projekta Ella odabrala je izvrsnu pozadinu za svoju fotku – drvene bačve u kojima dozrijevaju najfinije sorte nagrađivanih „Stininih“ vinskih kapljica, a jedan je njen pratitelj odmah dometnuo, kako iz tog podruma ne bi izlazio – nikad!

Međunarodni susret influencera

Međunarodni susret influencera

Foto: TZ SDŽ / TZ SDŽ

NO, IZ „STININOG“ CARSTVA PLAVCA MALOG, OPOLA I PROŠEKA naši influenceri su trebali izaći već nešto prije 15 sati, jer je tada bio zakazan polazak za Hvar. Na našem najsunčanijem otoku dobrodošlicu su im poželili gradonačelnik Hvara Rikardo Novak i voditeljica Odsjeka za kulturu Katija Vučetić, pokazavši im neke od najdragocjenijih dragulja svog kulturnog blaga, poput čuvenog Arsenala i Hvarskog povijesnog kazališta. Stručno oko iskoristili su da nam prenesu ljepotu interijera ovog zdanja, pa smo putem njihovih story-a, upotpunjenih prigodnom glazbenom pozadinom, uspjeli malo zaviriti u njegovu veličanstvenu unutrašnjost, kojom caruju crveni baršun i zlato. Naši influenceri su istaknuli da gdje god da se fotografiraju, obavezno navedu i lokaciju, te na taj način informiraju koje pratitelje koja mjesta su IN, koje objekte posjetiti, gdje popiti najbolju kavu, gdje dobro pojesti, a takva vrsta interakcije upravo je ono na što cilja ovaj projekt.

DINNER EXPERIENCE - ZA POTREBE PREKRASNE VEČERE I DRUŽENJA uz zalazak sunca na hvarskoj tvrđavi Fortica, cure su uskočile u lepršave cvjetne haljine, a muškarci u ležerne ljetne kombinacije. Osim čarobnog ambijenta zacijelo ih je oduševio i atraktivan catering – lanac prehrambenih dućana Tommy i ovog je puta ponudio najbolje namirnice te dokazao da zna što svatko voli te je pripremio obilatu zakusku, a štand vinarije „Plančić“ zabljesnuo je elegantnim vinskim čašama i nekima od njihovih najcjenjenijih kapljica. Pored famoznog plavca malog, nama se iznimno svidio i njihov rose, koji razoružava svakog vinoljupca opojnim notama breskve, šljive, lubenice i divljih jagoda!

NOĆILO SE U HVARSKIM HOTELIMA SA ATRAKTIVNIM POGLEDOM NA MORE, a sutrašnja destinacija bili su ni više ni manje nego čuveni Paklinski otoci. Pri samoj plovidbi prštali su story-i sa predivnim morskim vizurama – simpatičan influencerski par iz Poljske poznat kao Crolovepl objavio je divan snimak bogate morske pjene koja para modrozelenu površinu, a njihova sunarodnjakinja Anna Wizental oduševljeno je objavila fotografiju očaravajuće tirkiznog mora, na kojoj se nazire bijelo pješčano dno. Plovilo se, partijalo i guštalo, a kad se na playlisti našla i uistinu zarazna „Makeba“, koja je mladu francusku glazbenicu Jain vinula u zvijezde, najveselije od naših digitalnih diva odustale su od sunčanja i zaplesale ponesene neodoljivim ritmovima sa afričkim i francuskim pečatom. Ovaj uzbudljivi glazbeni melange, već mjesecima omiljena pozadina za Reelse na Instagramu, mogao bi komotno biti službeni soundtrack ovog druženja, jer njegove dobre vibracije predstavljaju samu suštinu ovog međunarodnog susreta – međusobno upoznavanje različitih kultura, dinamičnost, kreativnost i pozitivu!

Paklinskih otoka začinjen je i sjajnim ručkom, u ambijentu koji je mnoge podsjetio na lepršave, prozračne i raskošne grčke restorane. Vidjevši prekrasan interijer u prirodnim materijalima i svijetlim bojama drva te simpatične ljuljačke, influenceri su rado slikali svoje aperitive – fina bijela vina i koktele sa laticama dekorativnog cvijeća, za koje se veže uistinu posebna priča.

UŽURBANI RASPORED. I dok naši influenceri uživaju u svom slobodnom vremenu na Hvaru, mi smo bacili pogled na raspored događanja idućeg dana, koji ne zaostaje atraktivnošću. Dan je to, naime, za intrigantnu Dalmatinsku zagoru, posjet Sinju i njegovu Muzeju Sinjske alke, utvrdi Kamičak, ali i zagonetnim draguljima Imotske krajine – Crvenom i Modrom jezeru! Naše se uzbuđenje može svesti na dvije riječi - jedva čekamo!

 

Međunarodni susret influencera

Međunarodni susret influencera

Foto: TZ SDŽ / TZ SDŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.