Hrvatski radio

Radio Split

Trogir očekuje odličnu turističku sezonu

15.04.2022.

13:11

Autor: Denis Šabić

Ante Bilić

Ante Bilić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Trogir je otok s najvećom povijesnom baštinom na svijetu, UNESCO-ov grad ožaren ljepotom prošlosti i prirode. Nalazi se u središtu Dalmacije, na sjeverozapadnom dijelu Kaštelanskog zaljeva, između Splita i Šibenika. Blizina zračne luke Split, izlaza na autocestu A1, trajektna luke Split i odlična autobusna povezanost grada sa okolicom, daje Trogiru pristupačnost i otvorenost kako kopnenim tako i morskim putem. Zbog pozicije i prirodne zaštićenosti, njegova je luka omiljena destinacija i za nautičare.

Trogir sezona

Trogir sezona

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Trogir, biser pod UNESCO zaštitom, grad majstora koji sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama i jedinstvenom položaju ima sve preduvjete idealne destinacije svakog zahtjevnijeg posjetitelja i putopisca. Upravo zbog svoje posebnosti, a koja se prvenstveno odlikuje u bogatoj kulturnoj baštini i specifičnosti grada, Trogir se pozicionira na karti hrvatskih i europskih gradova kao jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja Brojne čarobne lokacije poput Kneževog dvora, Kule Kamerlengo, Gradske lože, Katedrale sv. Lovre pružaju jedinstven i nezaboravan ambijent za organizaciju vjenčanja.

Trogir

Trogir

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Grad Trogir sa svojom turističkom zajednicom užurbano se priprema za turističku sezonu. Već sada ima zanimljivi broj gostiju ističe nam u razgovoru prvi čovjek grada Ante Bilić. Najave su odlične za ljetni dio godine te uz programe, bogate kulturne i glazbene sadržaje želimo gostima ponuditi raznovrstan program kojeg će dugo pamtiti ...

Trogir

Trogir

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Poslušajmo što nam je još kazao gospodin Bilić na pripremu ovogodišnje turističke sezone u gradu kojeg poznaje cijeli svijet ...

Intervju-Ante Bilić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.