12.Tjedan mozga

12.Tjedan mozga

Počinje Tjedan mozga. U Zadru organizator brojnih događanja je Odjel za psihologiju zadarskoga Sveučilišta. Ove je godine pozornost posvećena pokretu.U 18 i 30, u Gradskoj knjižnici student psihologije Dario Kovač održat će predavanje o ADHD-u .

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru uz podršku EVN Croatia organizira  12. Tjedan mozga. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week  provodi se u Hrvatskoj 12. godinu za redom u mjesecu ožujku. Nositelj organizacije Tjedna mozga  je Hrvatski institut za istraživanje mozga, dok je inicijator i organizator ove kampanje  u Zadru Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Cilj je popularizacija znanja o funkcijama ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja.

Sljedeći naputke Dana Alliance for Brain Initiative i European Dana Alliance for Brain  organiziraju se predavanja, radionice, igrokazi i slično za djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, starije osobe, kao i širu javnost. 

 Ove godine, posebnu  pozornost  posvetiti će se  pokretu, čiji  pozitivni učinci na opću motoričku aktivnost i emocionalnu ravnotežu, te koncentraciju, pamćenje, učenje i druge kognitivne  procese su potvrđeni u brojnim istraživanjima.

I dalje ostaje izazovno pitanje kako mozak producira ponašanje, kako cijeli taj živčani sustav organizira sve te svoje podsustave? Nama je cilj kroz te radionice prenijeti osnovnu poruku, a to je očuvajmo mozak vitalnim i zdravim,poručuje prof. dr. Nataša Šimić s Odjela za psihologiju.

Prvo događanje u Tjednu mozga je večerašnje predavanje u 18 i 30, u Gradskoj knjižnici,na kojem će student psihologije Dario Kovač govoriti  o ADHD-u pod nazivom "Od teorije do primjene".

Komentari