23 izlagača otočnih delicija na 1. sajmu u Zadru

23 izlagača otočnih delicija na 1. sajmu u Zadru

1. Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ u Zadru održati će se od 24.8. – 26.8.2018. u ulici Šimuna Kožičića Benje, uz Forum. Zatvorene su prijave na Sajam koji će popratiti nastupi KUD-ova i stručna predavanja, priopćio je HOP klaster.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove, suveniri od prirodnog materijala te će se moći i degustirati otočne delicije: marinirana riba i tradicionalni kolači.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ove godine novih je 19 dobitnika oznake HOP sa područja Zadarske županije, sa otoka Pašmana, Ugljana, Iža i Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP, koji je i izvjesna turistička promidžba bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka. Otok Pašman prednjači po broju oznaka HOP te se ističe i popularna manifestacija Škraping kao nositelj oznake HOP kao nematerijalan proizvod.

Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP s ostalih otoka, kao posebni gosti Sajma.

Sajam će popratiti bogati Program događanja sa nastupom lokalnih folklornih skupina i Klapa te će se održati i stručno predavanje u prostorijama Turističkog informativnog centra Zadar na temu HOP-a i prirodne kozmetike, predavači: gđa. Ljubica Ajduković Ugarković iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Ivana Simičić-Opg Filip Simičić sa Rave.

Organizator: Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“

Pokrovitelji Sajma: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EUZadarska županija,Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra.

Komentari