350 000 eura za inovacije u sektoru plavog gospodarstva

350 000 eura za inovacije u sektoru plavog gospodarstva

U zadarskoj HGK održan je info dan povodom otvaranja natječaja za dodjelu inovacijskih vaučera u projektu BLUE_BOOST. Vaučeri u iznosu do 10.000 eura po projektu, namijenjeni su mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz Zadarske županije, koji djeluju u području plavoga gospodarstva.

Čak 50 posto prihoda zadarskog gospodarstva stiže upravo iz plavog gospodarstva.

Zadarska županija počiva na 3 stupa plave ekonomije, to je turizam, pomorstvo i ribarstvo i upravo zbog toga Županijska komora Zadar je u ovom projektu Blue Boost koji provodi od siječnja prošle godine. I ne samo što ga provodi nego je i glavni nositelj u okviru 6 ostalih partnera iz Grčke, Italije, i Albanije.

kaže direktor komore Denis Ikić. Inovacijski vaučeri do 10 000 eura, malim zadarskim tvrtkama bi trebali omogućiti da ostvare inovacije u poslovanje. Upravo je nedavno završen sličan natječaj s inovacijskim vaučerima koji se pokazao iznimno uspješnim kaže  Ivan Jadreško koordinator projekta:

Oni tu dolaze od nekih inovativnih turističkih tura do novih proizvoda, do virtualne stvarnosti i pregledavanja grada kroz virtualnu stvarnost.

Vaučeri će poduzetnicima pomoći će istražiti poslovne prilike ili riješiti inovacije malih razmjera u svome poslovanju.

Ako ne u cijelom iznosu kao gotov projekt, da će im pomoći za početak tog projekta, za neku studiju izvedivosti, za poslovni plan, marketinški plan i slične stvari koje  će pokazat im se kasnije  vrlo korisnim.

U tome će im stručnu podršku dati kreativna industrija, odnosno  tzv. pružatelji znanja objašnjava konzultantica na projektu Vesna Vertovšek.

Pružatelji znanja se prijavljuju u bazu podataka, oni (tvrtke) biraju prema onome što imaju ideju , izaberu svoga pružatelja znanja koji im onda pomaže u sastavljanju same aplikacije i dalje u implementaciji ako prođe projekt.

Rok za podnošenje prijava istječe 30. lipnja, a detalji natječaja mogu se naći na stranicama Hrvatske gospodarske komore.  

prilog Božidara Kolege

Komentari