A. Kosović: Zlato mi je veliki poticaj za dalje

A. Kosović: Zlato mi je veliki poticaj za dalje

Prvi s lijeva A. Kosović

Novi veliki uspjeh hrvatskog i zadarskog udičarenja. Mladi udičar Športskog ribolovnog društva Zubatac, Anđelo Kosović osvojio je naslov svjetskog prvaka u sportskom ribolovu s usidrene brodice na prvenstvu održanom u Supetru.

Kosović je slavio u uzrastu do 21 godine i to u pojedinačnoj te momčadskoj konkurenciji. Svjetsko prvenstvo bilo je održano u Supetru na otoku Braču. Pitali smo Anđela je li ga zlato iznenadilo i kako se osjeća sada kao svjetski prvak.

"Ja sam se maksimalno pripremao za ovo natjecanje, na svako prvenstvo idem s ciljem da budem najbolji, sada sam u tome i uspio i presretan sam. Kako se osjećam kao svjetski prvak, divno, kako bi drukčije i mogao".

Opisao nam je malo Kosović i kako je izgledalo samo natjecanje, taj put do zlata.

"Lovilo se tri dana plus smo imali i jedan službeni trening. Istina, mi smo došli i nešto ranije kako bi trenirali i što spremniji dočekali ovo prvenstvo. Natjecanje je trajalo tri dana, lovilo se po pet sati, većinom su to bile bugve jer ih ima najviše i svi smo se nastojali maksimalno posvetiti njihovom što većem ulovu. Bilo je zahtjevno ali zato je zlato sada još i slađe".

Zahvalio se Anđelo i svojim klupskim kolegama koje su u Zubatcu organizirali doček za svog prvaka.

"Bilo je uistinu lijepo, torta i šampanjac, nemam riječi, lijepo je vidjeti da vas u klubu toliko cijene i podržavaju. Sve to mi je još jedan dodatni motiv da budem još bolji".

Najavio je i sljedeće natjecanje.

"To je na početku mjeseca studenog u Vrsaru državno prvenstvo. Želim i tamo biti i pravi i ako je moguće osvojiti naslov prvaka Hrvatske".

Dodao je Anđelo još i to da će sve ove rezultate ostvarene u juniorskoj konkurenciji nastojati potvrditi i u onom seniorskom uzrastu.

 

Komentari