A. Pipan: Znam gdje sam došao i što nas očekuje

A. Pipan: Znam gdje sam došao i što nas očekuje

U press centru dvorane na Višnjiku predstavljen je novi trener Košarkaškog kluba Zadar, Aleš Pipan. Slovenski stručnjak je prije sedam godina već bio na klupi Zadra. Pod njegovim vodstvom momčad se nakon jedne sezone izbivanja vratila u regionalnu ABA ligu.

O svom novom dolasku u Zadar, Pipan je rekao.

 „Drago mi je što sam dobio novu priliku nakon toliko godina. Ne želim govoriti velike riječi, znam gdje sam došao i što nas očekuje, što je biti trener u Zadru. Dobio sam mogućnost raditi posao koji volim, a svaki trener s ponosom bi radio ovdje. Želimo momčad koja će biti konkurentna svima, koja će imati rezultat ali i igrati lijepu košarku. Svi u Zadru znaju košarku, tu nema varanja, treba dobro igrati i pobjeđivati”.

Igračka križaljka se slaže, po riječima sportskog direktora Branimira Longina vrlo skoro će biti i složena. Šimi Špralji je ponuđen novi ugovor dok je Pipan procijenio da mu Vladović neće biti potreban na poziciji razigravača pored Bašića i Amerikanca koji se očekuje.

Pronađen je i novi tehnički spozor. O tome je više rekao direktor kluba Željko Žilavec.

"Što tiče novog tehničkog sponzora potpisali smo ugovor sa tvrtkom Visualsport. Dosta dugo je to trajalo ali mislim da smo napravili dobar posao za klub. Po meni su pokazali najveću profesionalnost. Ono što je jako važno jest činjenica kako će Visualsport po prvi put u povijesti pokriti sve dresove mlađih dobnih kategorija tako da će sve kategorije kluba, gdje god nastupaju, igrati u dresovima u kojima igra prva ekipa. Suradnja je dogovorena na tri godine, a istim tehničkim sponzorom dogovorena je i suradnja za web shop gdje će ljubitelji KK Zadar moći kupiti sve artikle u ponudi.Što se tiče fan shopa nadamo se da će on zaživjeti do rujna i da će se tamo moći kupiti sportska oprema i svi ostali artikli. No, moja prvotna želja je web shop, dok fan shop može krenuti i kasnije. Lokacija fan shopa će biti na Višnjiku i smatram da će on doprinijeti dodatnom obogaćenju sadržaja u ŠC Višnjik.”

Trener Pipan još je dodao da s pripremama za novu sezonu počinju 8. kolovoza. U prvom djelu trenažnog procesa bit će lišeni usluga Bašića i Vukovića koji će biti u sastavu Hrvatske B reprezentacije koju očekuje nastup u Kini.

Komentari