ABA liga kaznila KK Zadar s 12 000 eura zbog izgreda u ogledu sa Zvezdom

ABA liga kaznila KK Zadar s 12 000 eura zbog izgreda u ogledu sa Zvezdom

Samo dan nakon službene objave ABA lige kako su Zadrani jedna od praćenijih momčadi regije, točnije odmah iza prvoplasiranog Partizana iz Beograda, loše vijesti stigle su na adresu KK Zadar. Disciplinska komisija ABA lige poslala je “čestitku” i to najveću ove sezone – od čak 12 000 eura.

Kazna je to za učestalo ponavljanje prekršaja u vidu nemarnog ponašanja kao i posljednjeg puta na domaćoj utakmici protiv beogradske Crvene Zvezde odigranoj 9. ožujka u Krešinom domu.

Disciplinski sudac u priopćenju o kazni pojašnjava kako se s istaknutom zastavom “Japanskog drva”, kako se posljednjih dana interpretirala sporna zastava s tribina i  ponovljenim povicima uvredljivog sadržaja na nacionalnoj osnovi aludira na nacionalnu netrpeljivost prema gradu, državi i narodu koji predstavlja KK Crvena Zvezda i to jednostavno nije dopušteno u ABA ligi, pa je sukladno tome izrečena novčana kazna.

Kazna se također odnosi i na aktiviranje pirotehničkih sredstava, odnosno baklji, kakve prizore nažalost možemo gledati gotovo na svakoj domaćoj utakmici.

U priopćenju stoji i kako se KK Zadar mora odlučiti želi li biti dio ABA lige, jer ako 23 kluba prve i druge ABA lige mogu igrati bez većih incidenata, onda zasigurno nije intencija da jedan klub slavne povijesti kao što je Zadar to može raditi nesmetano.

U ovoj košarkaškoj sezoni klub je dobio već nekoliko “respektabilnih” novčanih kazni zbog incidenata na tribinama, ali bio je kažnjen i na druge načine; sjetimo se utakmice protiv Krke kada je gotovo cijela dvorana Krešinog doma bila zatvorena za posjetitelje upravo zbog ovakvih ekscesa.

Sinergija navijača i kluba obilježila je veći dio povijesti zadarskog kluba i na kraju krajeva Košarkaški klub Zadar je tu prvenstveno zbog svojih navijača, ali incidenti pojedinaca utječu loše i na momčad i na drugi dio navijača u dvorani te se sličnim ponašanjem umjesto približavanja budućim generacijama postiže upravo suprotan efekt.

Zato ovim putem molimo naše navijače da se pri bodrenju i podržavanju kluba drže određenih regula propisanih od strane ABA i domaće lige u sklopu HKS-a.

KK Zadar

Komentari