Akcija potjere i uhićenja zadarske policije za filmsko platno

Akcija potjere i uhićenja zadarske policije za filmsko platno Akcija potjere i uhićenja zadarske policije za filmsko platno

Foto/Toni Pajkin

Uz potjeru automobilom, pucnjavu, nadlijetanje helikopterom i pretragu nepristupačnog terena jučer je uhićen razbojnički dvojac sa zagrebačkog područja nakon što su raznijeli bankomat u Novigradu, ukrali pola milijuna kuna i pokušali pobjeći. Policija je bila, brža, spremnija i odlučnija.

Veliki uspjeh zadarske policije u hvatanju pljačkaša koji su jučer eksplozivnom smjesom plina raznijeli bankomat u Novigradu i ukrali pola milijuna kuna. Dvojac sa zagrebačkog područja, uhićen je ubrzo nakon razbojništva u opsežnoj policijskoj akciji na širem zadarskom području u kojoj je sudjelovao i helikopter MUP-a. 

Riječ je o kriminalcima koji se mogu se usporediti sa srpskom skupinom Pink panter zbog načina rada i opreme koju upotrebljavaju, rečeno je na press konferenciji u Policijskoj upravi Zadarskoj.  

Neslužbeno saznajemo da su uhićeni tridesetrogodišnji I.J. i četrdesetsedmogodišnji I.K iz Zagreba, a nakon krim istrage jučer na Krku priveden je I.Š.  tridesetjednogodišnjak s karlovačkog područja koji je osumnjičen za pljačku bankovata u ožujku u Karlovcu.

Ukradeni kombicaddy.jpg

Dvojac zagrebačkih razbojnika uoči dolaska u Novigrad na šibenskom je području ukrao kombi vozilo, promjenio tablice i dovezao se do Novigrada.

U tri u noći raznijeli su bankomat, uzeli novac i prema detaljnom planu, krenuli u bijeg pokrajnjim prometnicama, preko Islama Grčkog i Latinskog.

 

PUCNJAVA U SUHOVARAMA

Računali da tamo neće biti policijskih ophodnji rekao je voditelj službe kriminalističke policije PU Zadarske Bore Mršić, koji je rukovodio kriminalističkim istraživanjem.

Prilikom bijega uočila ih je policijska patrola koja je krenula za njima u potjeru. U Islamu Grčkom napustili su automobil i pokušali pobjeći pješice. U Suhovarama ih je uočio policisjki službenik i pokušao utvrditi identitet. Dvojac se odupro i nastavio bježati, ali je policajac uspio dostići I.K. i svladao ga.

Nije sve prošlo tako glatko, policajac je morao zapucati u zrak kako bi zaustavio kriminalca. No, svejedno se nisu predali. Tek nakon fizičkog obračuna stariji je pljačkaš uhićen. Drugi je razbojnik s naprtnjačom s 550 tisuća kuna krenuo prema nepristupačnom i teško prohodnom terenu u namjeri da se pritaji i nestane s plijenom.

NUDIO NOVAC DA MU POMOGNU

Policija ima saznanja da je pastirima koje je bježeći zatekao, ponudio novac da ga skriju i prevezu na sigurno, što su oni očito odbili.

Kanal u kojem se skriokanal.jpg

 

Nakon što su u potjeru uključene i zračne snage MUP-a iz Zagreba, bjegunac je uočen na području Murvice Gornje. Sakrio se u odvodni kanal.

 Za razbojništvo, krađu vozila, lažne tablice, suprostavljanju policiji i drugi poduži niz kaznenih djela mogu dobiti maksimalne kazne od 8 godina zatvora. 

 

S UKRADENIM NOVCEM KAMATARIO

Prema saznanjima, policiji je I.J. poznat i kao "kamatar". Posuđuvaju je novac uz enormne kamate, a dugove nije tek tako praštao i znao je biti nasilan do krajnjih granica. Iskusile su to mnoge njegove žrtve. Za sada nema prijava za ovu vrstu poslova van zakona.

Stoga policija poziva građane da prijave iznude i moguće fizičko nasilje. Njegovo jučerašnje uhićenje ukazuje i na porijeklo novca kojeg je posuđivao i dužnicima i višetruko naplaćivao.

Uhićenje pljačkaša bankomata

Komentari