Aktualni sat počeo stankama

Aktualni sat počeo    stankama

Ilustracija: B. Kolega

U tijeku je sjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Aktualni sat za koji je prijavljeno 26 točaka obilježile su stanke. Očekivano, vijećnici su sjednicu otvorili temom nasilja .

Vijećnik Rudolf Dvorski iz MODES-a zahtijevao je da se nasilje osudi, jer, kako je rekao županija je postala slučaj. Konkretno je komentirao slučaj paljenja automobila umirovljenom policajcu. Kaže da se to dogodilo zato što je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji gdje je upozoravao na temu Budimira Lončara. 

U raspravi o nasilju, najoštrije su reagirali vijećnici Akcije mladih, oni su za nasilje osudili i HDZ - jer kažu da i u njihovim redovima ima nasilnika.

Iz kluba SDP-a osudili su kontroverznu izjavu predsjednika talijanskog parlamenta Tajanija o talijanskoj Istri i Dalmaciji.

Inače, županijski vijećnici, nakon Aktualnog sata raspravljat će uz ostalo i o godišnjem izvješću o radu upravnih tijela Zadarske županije, izmjenama i dopunama županijskog prostornog plana, održavanju sustava navodnjavanja Baštica i visini naknade za tekuću godinu.

 

Komentari