Američki turisti u Zadru

Američki     turisti   u Zadru

Turističke brojke kažu - jako mali broj Amerikanaca bira Hrvatsku za višednevni odmor. Kako bi se to promijenilo dvadeset turoperatora je na putovanju od sjevera do krajnjeg juga. Imat će prilike vidjeti što naša zemlja može ponuditi Amerikancima koji su poznati kao svjetski putnici.

Lagana šetnja uz more kako i priliči mediteranskom duhu. Američki turoperateri upoznaju se sa svime što Hrvatska jest.

Naravno zanimaju ih nove destinacije. A vidjela sam da Hrvatska zadnjih nekoliko godina vrlo je tražena destinacija i zato sam došla. Zemlja je toliko različita, da imate sve, od nacionalnih parkova do plaža, a ono što ni sama nisam znala da je Fiorelo La Guardia, legendarni njujorški gradonačelnik iz ovih područja. - kaže Diana Lodise, turistička agentica iz SAD-a.

Kao turisti, Amerikance zanima povijest. Aktivan odmor je nešto se mora postojati u ponudi.

Ovisi o njihovoj dobi. Nekom se sviđa malo mirnije mjesto, nekom želi aktivan odmor, ali najbolje je Hrvatska ima kompletnu ponudu i što je najbitnije različitost. - kaže turistički agent Lanny White.

Pa su tako u našoj zemlji Prošle godine ostvarili 160 000 noćenja. u prosjeku ostaju desetak dana. Kad putuju, prioritet je - sigurnost, i ne žale potrošiti.

Zapravo njima je Hrvatska relativno prihvatljiva, mogu bih čak reći jeftina. Jedno putovanje u Hrvatsku košta 3000 dolara po osobi, tako da jedna četveročlana obitelj potroši najmanje 12 000 dolara. - objašnjava vlasnik agencije Zvonimir Androić.

Iako je Američkih turista razmjerno malo, nema razloga da se to ne promjeni, sudeći po dojmovima, postoje velike šanse da baš ovdje nađu idelano mjesto za odmor.

 

Komentari