Amerikanci obilježavaju 50. obljetnicu prvih nastupa Beatlesa u SAD-u

Amerikanci obilježavaju 50. obljetnicu prvih nastupa Beatlesa u SAD-u

U središnjem terminalu newyorške zračne luke J.F.K. 7. veljače bit će postavljena spomen ploča na mjestu gdje su Beatlesi prije 50. godina držali svoju prvu američku konferenciju za novinare. Ovih dana Paul McCartney i Ringo Starr jedini živući članovi slavne liverpoolske četvorke, sudjeluju u proslavi od svog prvog nastupa na američkoj televiziji, prisjećajući se dana kada su "pokorili Ameriku".

Jedina dva živuća člana slavnih Beatlesa, Paul McCartney i Ringo Starr, ovih dana sudjeluju u obilježavanju 50 godina od prvog nastupa te engleske grupe na američkoj televiziji, u showu Eda Sullivana, a proslavi te obljetnice
pridružile su se i newyorške lučke vlasti, koje će u zračnoj luci J.F.K. podsjetiti na njihov tadašnji legendarni izlazak iz zrakoplova na američko tlo.
Godišnjica njihovog američkog debuta proslavit će se na središnjem terminalu te zračne luke, na mjestu gdje su Beatlesi održali svoju prvu američku konferenciju za novinare i gdje će se 7. veljače postaviti znak kojim će se trajno obilježiti taj povijesni događaj, najavio je časopis Billboard.
Taj događaj najnoviji je u nizu kojima se u SAD-u odaje počast Beatlesima i njihovom pojavljivanju u toj zemlji.
Paul McCartney i Ringo Starr prošli tjedan su u Convention Centru u Los Angelesu izveli "With a Little Help from My Friends" i "Hey Jude", što će se prikazati 9. veljače, kao i razgovor Davida Lettermana za posebnu emisiju "Noć koja je promijenila Ameriku: Grammy pozdravlja Beatlese". Njegov noćni šou posvetio je Beatlesima cijeli tjedan, u čemu su sudjelovali i Broken Bells, Sting, Flaming Lips i Lenny Kravitz.

Komentari