Angelina charter, HSTEC i LTH Metalni lijev najbolji

Angelina charter, HSTEC i LTH Metalni lijev najbolji Angelina charter, HSTEC i LTH Metalni lijev najbolji

Angelina charter, HSTEC i LTH Metalni lijev najuspješnije su tvrtke u Zadarskoj županiji u prošloj godini. Današnja sjednica Zadarske gospodarske komore na kojoj su najboljima uručene plakete Zlatna kuna bila je prilika i za istaknuti višegodišnji uspješan rast zadarskog gospodarstva

Zadarsko gospodarstvo trenda rasta bilježi od 2011-te godine. Svi makroekonomski pokazatelji imaju i dalje uzlaznu putanju i rezultati su sve bolji i bolji, kazao je predsjednik zadarske gospodarske komore Dario Jurin: 

Iz godine u godinu ostvarujemo pozitivne rezultate međutim evo zadnje vrijeme u proteklim godinama imamo najbrži rast ukupno prihoda od svih gospodarstva svih županija u Hrvatskoj. To što se dogodilo u protekloj godini u odnosu na prošlu godinu, što se tiče broja novoosnovanih poduzeća to je 500 novih tvrtki na zadarskom području, to u dinamici proteklih 30 godina nikad se nije dogodilo. 

Taj rast primjećuju i druge institucije,izvan Zadra, ali i Hrvatske, što se primjećuje kroz brojne nagrade ističe:

Ja bi za ovu godinu istaknuo nagradu kao najbolja luka, Luka Gaženica u Zadru. Spomenuo bih i da je trud, ogroman trud, koji ulažu djelatnici u turizmu, iz godine u godinu, posebno prepoznat ove godine na Danima turizma. Nikada ni izdaleka toliko puno nagrada nije dodijeljeno kao ove godine na Danima turizma. 

Čak petu godinu zaredom u kategoriji velikih poduzeća, plaketa Zlatna kuna  pripala je  metalnoprerađivačkoj tvrtki LTH metalni lijev. Taj uspjeh ne dolazi sam od sebe kazao je direktor tvrtke Milivoj Knežević, već je to rezultat dugoročnih ulaganja i rada te zasluga svih djelatnika. Iako već posljednjih godinu dana primjećuju recesiju u svojoj djelatnosti, rješenje nije plakanje, već na krizu treba preventivno reagirati, optimizacijom troškova i ulaganjem u tehnologiju: 

Vidjeli ste tamo dizalice kod nas. A te dizalice znače da se mi širimo. A širimo, znači da vjerujemo sutra, jer vjerujte mi da nema te perspektive nitko ne bi dozvolio nama gradnju. Širimo sada poslovne prostore 700-800 kvadratnih metara i preko 2.800 kvadratnih metara uredskog prostora. Prošlu godinu smo velikim dijelom investirali u automatizaciju. To znači, je došli smo dole, ali već mi vidimo izlazak  iz toga tako da vjerujemo da ćemo biti samo bolji i jači. 

U  kategoriji malih poduzeća nagradu je  osvojila biogradska Angelina charter dok je  u kategoriji srednjih poduzeća nagrada treću godinu za redom pripala također metalnoprerađivačkoj tvrtki HSTEC.

prilog Božidara Kolege

Komentari