Benkovački "El clasico"

Benkovački     "El    clasico"

U Benkovcu je odigran El clasico. I to na šetnici, odnosno igralištu dugom 300 metara, na kojem su snage odmjerile nogometne ekipe od kojih svaka ima čak 40 igrača .

Velika gužva u šesnaestercu, kako i ne bi kad je pred vratima osamdeset igrača! U Benkovcu se su dosjetili kako na šetnicu, koja je pretvorena u nogometni teren, dovesti baš sve mlade.

Kristijan Morić: Bio sam i golman i napad tako da danas mogu igrati sve.

Ne postoje ni stroga pravila, a poraženi imaju posebne dresove.

Ivan Bjelanović: Mi smo prošle godine izgubili tako da smo ove godine morali doći u haljinama. Oklada je oklada i držimo našu riječ.

Žuti kartoni dijelili su se često - nije ni čudno kad je kazna ispijanje pola litre piva. Tek kad se čaša isprazni, igrač se može vratiti u igru.

Goran Palić: Nije bilo teško, ali sudac je na njihovoj strani. Vidi se radi suknjica, tako je bilo i prošle godine.

A pobijediti nije nimalo lako.

Marijan, organizator: Tu ima pojedinih igrača što su dilili svlačionicu s Lukom Modrićem i s par igrača koji igraju El Clasico.

Benkovački El clasico održava se samo u blagdansko doba.

Vanja Čvrljak, direktor TZ-a grada Benkovca: Naš Advent je malo dručiji od ostalih adventa, radimo mi malo to drukčije kako vi skrenulu pažnju na sebe.

I doista, u moru blagdanskog kiča, ovdje su pokazali da je za dobru zabavu dovoljno imati volje i srčanosti da se, unatoč jakoj buri, iziđe na teren.

Komentari