Beroš: Žalosti me da su mladi u Zadru u kafićima s tamnim staklima

Beroš: Žalosti me da su mladi u Zadru u kafićima s tamnim staklima

Članovi stožera su upozorili i iskazali žaljenje što su do njih došle vijesti da se mladi u Zadru, Šibeniku i Splitu nalaze po kafićima i zabavljaju se usprkos zabrani socijalizacije. Zbog takvog ponašanja imat ćemo veći broj zaraženih, vidjet će se to za par tjedana, čulo se na konferenciji.

Nemamo namjeru uvoditi jaku policijsku kontrolu, jer se većina građana pridržava odluka Stožera, odgovorio je ministar Božinović na pitanje o mogućim drastičnim kaznama za prekršitelje. Oni će odgovarati, a kaznit će ih sanitarna inspekcija. Svaki potez je balansiran, ali mladi ljudi očito nisu svjesni situacije dok ne vide neprijatelja s kojim se suočavamo, no on je tu. Policija će dobiti upute da pooštri kontrolu.

Inače, Hrvatska je prešla tisuću oboljelih. S današnjih 48 novih sada ima 1011 zaraženih. Nažalost 7 je prerminulih u Zagrebu je preminuo stariji muškarac rođen 1930 godine. 

Do sada je obavljeno 8352 testiranja, od toga 672 su uzeta nova uzorka. Na respiratoru je 35 osoba, a 88 je oporavljenih

Beros i Markotić o partijanerima u Dalmaciji

Capak o partijanerima

Komentari