Besplatni udžbenici ? Moguće.

Besplatni udžbenici ? Moguće.

SDP- ov vijećnik Erol Gaši u ime koalicije SDP- a, HNS- a i HSU predložio je na Gradskom vijeću amandman kojim bi se iznos od oko milijun i pol kuna namijenjenih sportskim klubovima prenamjenio za nabavu besplatnih udžbenika. Iz vladajućeg HDZ-a poručili su kako se amandman ne može prihvatiti na dan kada se usvaja proračun za iduću godinu ali se prijedlog može naći u rebalansu proračuna sredinom godine. Joso Nekić, pročelnik za školstvo, pojasnio je kako bi bilo potrebno oko 5 milijuna kuna za besplatne udžbenike, ali da će razmisliti o besplatnim knjigama za djecu slabijeg imovnog stanja.

Joso Nekić, pročelnik za školstvo, pojasnio je kako bi bilo potrebno oko 5 milijuna kuna za besplatne udžbenike, ali da će razmisliti o besplatnim knjigama za djecu slabijeg imovnog stanja. 

  Mislim da nije  potrebno osloboditi  sve roditelje kupnje udžbenika. Tko ima posao srećom,  i ima relativno dobru  plaću njega ne treba oslobađati. Isto tako tko ima malu plaću ili ne radi njega treba osloboditi plaćanja  udžbenika, rekao je  gradonačelnik  Božidar Kalmeta

   Kako želimo biti konstruktivna oporba amandman ne treba ići,  prihvaćamo zaključak ali ćemo pratiti  što ste napravili  po tom pitanju, kazao je vijećnik Gaši.

Komentari