Bio je i ostat će veliki mentor i učitelj kojeg je krasila jednostavnost

Bio je i ostat će veliki mentor i učitelj kojeg je krasila jednostavnost

Danas je prva obljetnica odlaska našeg najvećeg pjevača zabavne i pop glazbe Olivera Dragojevića, čovjeka kojeg svi vole..Zauvijek će ostati u pamćenju mnogim glazbenicima kao pristupačan, jednostavan i uvijek spreman pomoći kolegama koji su učili od njega tehnike pjevanja.Među njima i Zadrani.

Oliver je svojom jednostavnošću naprosto plijenio. Takav je bio u životu i na sceni. Spontan, pomalo dječački razigran i kao takav autentičan. Tomislav Bralić i Klapa Intrade svoje prve korake uz Olivera napravili su još davne 1990 te:

"Bili su to počeci naše suradnje. On nam je bio uzor, svi smo učili od njega fiorete, rašpe i ostale izraze tehnike vokalnog izražaja. Uvijek je bio spreman dati ruku kolegama i to je činio nesebično"- kaže Bralić koji je i sam sa Oliverom snimio duet " Škrinja ljubavi" kao vječnu uspomenu na splitsku legendu. 

Bralić se prisjeća brojnih nastupa klape sa Oliverom i prepričava kako kako su uživali u njegovom vedrom duhu i šalama koje su jednostavno curile iz Olivera.

" Bio je čudo smišan čovik. S njim se bio gušt negdje putovati i sjediti. Nikad nije patio od skupih jela i pića. Nije vozio luksuzna auta niti mario za skupa odijela. Volio je sve što i obični ljudi i zato što je bio normalan bio nam je najbolji i najveći.

Na mladima svijet ostaje..čuvena je izreka koja se može primjeniti na još jednog Zadranina na koga je Oliver ostavio duboki trag. Jure Brkljača upravo Oliveru i njegovim pjesama, kako kaže, zahvaljuje probitak na scenu sa prvog hrvatskog Voice-a.Imao je sreću upoznati svoga idola i odmah su otpočele priče koliko sličnosti ima u njihovim glasovima i izvedbi kako su mediji odmah raspisali a publika primjetila "ono nešto" u Jurinom stilu;

 

" Sjećam se kako mi je Oliver rekao da mi nemamo isti glas nego imamo onu rašpu u glasu koja prenosi istu emociju prema publici"- kaže Jure koji Olivera vidi kao svog mentora i sada kada ga fizički nema jer njegov stil je neponovljiv i unikatan.

Zbog svoje jednostavnosti Olivera su svi smatrali "svojim", imali osjećaj da samo njima pjeva a takav dojam može ostaviti samo netko velik a vrijeme pred nama će pokazati koliko živi i dalje sa veličanstvenom glazbom koju nam je ostavio. 

 

 

Komentari