Biologija i kemija za napredne gimnazijalce

Biologija i  kemija za napredne gimnazijalce

Ljetna škola biologije i kemije u Zadru je okupila 30 učenika i njihove nastavnike/mentore iz tri partnerske gimnazije iz Zagreba, Zadra i Senja. Ljetna škola održava se u sklopu EU projekta ˝Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta˝.

U razdoblju od 15. do 21. svibnja 2016. u Zadru se održava Ljetna škola biologije i kemije za 30 učenika i njihove nastavnike/mentore iz tri partnerske gimnazije iz Zagreba, Zadra i Senja. Ljetna škola održava se u sklopu projekta ˝Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta˝. Domaćin Ljetne škole je Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra.  

Ljetna škola kemije i biologije traje tjedan dana u periodu između 15.-21. svibnja 2016., a osnovni cilj je da učenici steknu nova i primjenjiva znanja iz biologije i kemije putem predavanja i radionica, pokusa i terenske nastave. Drugi cilj bio je uvidjeti postoji li prostora za poboljšanjem novih kurikuluma iz fakultativne nastave biologije i kemije koji se zajedno s ostalim STEM predmetima razvijaju u sklopu projekta.

Unutar Ljetne škole provodi se i terenska nastava koja uključuje edukativne posjete Solani u Ninu, Mrjestilištu Cromaris u Ninu te terensku nastavu za mlade biologe na obližnjem otoku Ošljaku. Na Ljetnoj školi sudjeluju ukupno 24 učenika i 6 nastavnika iz tri partnerske škole – Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića, Gornjogradske gimnazije iz Zagreba te Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra.

Projekt ˝Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike˝ traje 12 mjeseci, a njegova vrijednost je 2.294.739,50 kn, te se realizira uz potporu Europske unije prema Operativnom programu Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Osim gimnazija iz Zagreba, Zadra i Senja, partner na projektu je i Faklutet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, navodi se u priopćenju organizatora.

Konferencija za novinare održana je u Gradskoj loži  Narodnog muzeja Zadar.

Komentari