Bivša ovisnica Viktoria: Nitko nije znao do dolaska policije

Bivša ovisnica Viktoria: Nitko nije znao do dolaska policije

HRT Centar Zadar

Na prisutnost i opasnost novih droga upozoravaju danas članovi Udruge Nada. Na Narodnom trgu građanima tako dijele letke i brošure u kojima detaljno opisuju novu pošast koja je nevidljiva za mnoge standardne testove, odnosno teško joj je ući u trag.

Akcija se provodi u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga. Cijela situacija traži još veću pozornost roditelja koji moraju odmah reagirati, a ne čekati dok na problem njihove djece ne reagira i okolina - napominje predsjednica Udruge Ivanka Ledenko:

Upravo smo primili jednog 17- godišnjaka kojeg je prijavila mama, srećom tu su roditelji brzo reagirali pa će vjerojatno biti sve u redu.

O svom putu kroz pakao droge te usponima i padovima povjerila nam se i bivša ovisnica Viktoria (34). Počela je rano i onim uobičajenim putem od pušenja lakih droga, kasnije raznih tableta pa sve do heriona. Da sa suprugom ima problem s ovišnošću okolina je tek otkrila nakon što je u jednom slučaju intervenirala policija. Takvih je ističe još puno oko nas. Najvažnije je ako imate problem s ovišnošću priznati sam sebi, a tada krenuti po savjet .

 

 

Izjave:

Komentari