Božić i Preskar poručuju Filipiju: "Ne razmišljaj o finalu i uživaj u meču"

Božić i Preskar poručuju Filipiju: "Ne razmišljaj o finalu i uživaj u meču"

Zadarski boksač Toni Filipi (BK Gladijator) danas na Europskom prvenstvu u Minsku ide po finale. Njegov suparnik u meču kategorije do 91 kilograma je Rus, Muslim Gadzhimagomedov. Savjete Toniju za današnji meč dala su i dvojica bivših hrvatskih vrhunskih boksača, Stjepan Božić i Mario Preskar.

Brončano odličje je Filipi već osigurao, no, želja je finale i borba za prvaka Europe. Dvojicu hrvatskih i više nego uspješnih profesionalnih sada bivših boksača Stjepana Božića i Maria Preskara pitali smo za njihove dojmove uoči ovog večerašnjeg dvoboja Filipija i Gadzhimagomedova.

Stjepan Božić.

„Bit će jako teško, to zna i on i stručni tim. Definitivno, Toni se treba opustiti, ne razmišljati o finalu, nego o borbi koja dolazi..ne razmišljat o Rusu (kao vanzemaljcu), i njih se da pobijediti (iz vlastitog iskustva to najbolje znam)..pokazati zube, bez respekta..krenuti i što Bog da. Najbitnije se opustiti u glavi i ne razmišljat da si u finalu nego dat sve od sebe i biti zadovoljan...što god da bude”.

Evo savjeta za Tonija od strane Marija Preskara.

„Očekujem čvrstu i šahovsku borbu s puno nadmudrivanja s obje strane. Prevagnut će mirnoća, koncentracija, iskustvo, motiv i želja za pobjedom. Toni iza sebe već ima 3 teške borbe i sigurno je umor malo odradio svoje, ali uvjeren sam da će se regenerirati i pružiti još jedan vrhunski meč ljubiteljima boksa u Hrvatskoj. Da se razumijemo, Toni je sada već ostvario hvale vrijedan rezultat i ispisao povijest zajedno sa svojim bratom Bepom koji je osvojio broncu na prošlim Europskim igrama. Želim mu od srca sve najbolje, da pruži ono šta zna i može, a njegov potencijal je ogroman, i bude li sproveo u djelo taktičke ideje i zamisli svoga trenera, pobjeda ne bi smjela izostati. Treba uživati u meču. Iako je nasuprot njega Rus, koji je favorit i ukoliko želi pobijediti mora pružiti puno više i pružit meč života”.

Komentari