Brajković novi predsjednik MO Poluotok, MODES mu dao potporu

Brajković novi predsjednik MO Poluotok, MODES mu dao potporu

Dino Stanin/PIXSELL

Frane Brajković, nositelj liste Zadarskog bloka je novi predsjednik Mjesnog odbora Poluotok. HDZ je tako izgubio Poluotok, a zbog čitave situacije je priopćenjem reagirao MODES-ov Donat Dobrović koji je podignuo ruku za Brajkovića.

Raspleten je čvor zvan Mjesni odbor Poluotok. Novi predsjednik je Frane Brajković, nositelj liste Zadarskog bloka koji je dobio glasove SDP-ova Danijela Radete te dvoje kolega sa svoje liste od kojih je jedan MODES-ov Donat Dobrović. On na zadnjoj sjednici nije podržao Brajkovića dok mu je na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici dao povjerenje. Dobrović ističe kako nije htio pristati na koaliciju s HDZ-om i SDP-om. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Nakon brojnih medijskih natpisa i prozivanja kako mene osobno, tako i moje stranke u svezi jučer konstituiranog MO Poluotok. a na koja nisam i nismo odgovarali, osjećam obavezu obratiti se javnosti. Nadam se da je sada svima jasno da od razno raznih konstrukcija u kojima ja radim za ovu ili onu stranku, zbog navodnih pritisaka i tko zna čega sve ne, na žalost teoretičara zavjere, nema i nije bilo ništa. Kao što sam rekao u svom prvom priopćenju, razlog moje suzdržanosti bio je taj što nisam htio pristati na koaliciju ni s HDZ-om ni sa SDP-om, a toga se i danas držim.

S obzirom da nikakve koalicije nema i da je SDP odlučio bezuvjetno podržati našeg kandidata za predsjednika (ne bi imao ništa protiv ni da je to napravio i HDZ) jer sam od početka tražio isključivo da nas se podrži i pusti da radimo za dobrobit Poluotoka, ja sam svojom dosljednošću i upornošću do kraja uspio u svom naumu, a to je da ni HDZ ni SDP ne vode MO Poluotok ni jedan jedini dan, te više nisam imao razloga ne podržavati kandidata sa naše liste, unatoč nekim njegovim neprimjerenim i neistinitim izjavama.

Zbog dobrobiti građana u MO Poluotok odlučio sam oko konkretne teme ne polemizirati s njim te ostaviti po strani eventualne osobne nesuglasice jer sam mišljenja da treba gledati naprijed i početi raditi. Što se mene tiče u politici ne smije postojati taština ni ego već samo javni interes.

Nadalje, još neki pojedinci pa i određeni mediji konstatno su plasirali u javnost neistine da se na mene vrše pritisci kako iz HDZ-a, tako i iz vrha moje stranke, a budući da sam i sam član predsjedništva GO Zadar, to mi je presmiješno jer još nisam čuo za takav slučaj autoagresije (sam sebe pritišćem-lol). Odlučno odbacujem bilo kakve priče o pritisicima i ucjenama, a o mom podlijeganju istima bespredmetno je i govoriti jer samim konstituiranjem mjesnog odbora i odabirom predsjednika vidi se tko je govorio istinu, a tko ne. Oni koji su iznosili laži i neistine neka sada pogledaju ljude u oči i neka se sami operu jer nitko ih na to nije ni tjerao (ili su oni bili pod pritiskom???).

Očito je u ovom i ovakvom sustavu vrijednosti problem imati svoj stav, jer ako ga imaš sigurno je u pitanju neka teorija zavjere.

Na kraju, što se tiče samog mjesnog odbora, drago mi je da je to konačno završilo te ovim putem javno pozivam sve strane, da zajedno aktivno sudjelujemo u poboljšanju života naših sugrađana.
 
S poštovanjem,
član Predsjedništva GO MODES Zadar
Donat Dobrović

Komentari