Britanski kuhar na morskim orguljama

Britanski kuhar na morskim orguljama

U Zadru je sniman prvi veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku. Riječ je o projektu koji se snima za poznati televizijski kanal National Geographic, a do sada je dogovoreno emitiranje emisije u nevjerojatnih 90 zemalja, što će biti velika promocija Hrvatske u svijetu.

Na jednoj od najatraktivnih zadarskih lokacija svoje kulinarsko znanje pokazao je jedan od najpoznatijih britanskih kuhara. Nakon dosad viđenog i kušanog, naime putopis se u našoj zemlji snima već neko vrijeme, kaže da je oduševljen. Što je još važnije, čvrsto vjeruje kako će tako reagirati i milijunsko gledateljstvo:

Kad imaš hranu kakvu imaš u Hrvatskoj, kad imaš takve ljude, krajolike , plaže, kulturu , kad imaš sve to - moj posao je puno lakši. - kaže Dhruv Baker, britanski kuhar.

Hrvatsku kuhinju hvali da je bogata i raznovrsna, te da svako novo mjesto krije svoj specijalitet. Primjerice s otoka Brača pamti tradicijsko jelo - Vitalac.

Može se reći da polako postajem razmaženo dijete jer stalno otkrivam nova zanimljiva jela, pa to i nije tako loše. - dodaje Baker.

Zadarska epizoda snimana je četiri dana, a cijeli serijal o Hrvatskoj brojat će 20 epizoda koje stižu na male ekrane pola milijarde ljudi.

Kompletna Azija je pokrivena, Kina, Japan, cijela Rusija i prikazivat će nevjerovatne slike iz Hrvatske. - priča producent Tadija Kolovrat.

Sklop naše turističke i gastronomske ponude čini se kroz ovaj serijal dobiva još jednog promotora koji polako uči hrvatske riječi....

Dobar tek - poručuje britanski kuhar Dhruv Baker.

...a svojom će reputacijom zasigurno pridonijeti promociji Hrvatske u svijetu.

Komentari