Bura nosi

Bura nosi

foto: Filip Brala / Pixsell

Meteorološka slika Hrvatske jutros više nalikuje na jesen nego na proljeće, na Zavižanu pada snijeg, najniža temperatura izmjerena u 6 sati bila je u Gospiću 4 stupnja. Hladan sjeverozapadni vjetar puše u unutrašnjosti zemlje, no tijekom dana vrijeme će se smiriti, od sutra nas očekuje sunčanije i toplije.

Stanje na cestama u 8 sati i 12 minuta:

Zbog orkanskih udara vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i D54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Samo za osobna vozila zbog olujnih udara bure otvoreni su:
- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice 
- Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i
- Paški most.

Na Jadranskoj magistrali( D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina). Trajekt na liniji Prizna - Žigljen ne vozi.

Vremenska prognoza DHMZ za Hrvatsku za 04.05.2014

U kopnenom području prijepodne oblačno povremeno s kišom, u višem gorju i snijegom, a sredinom dana će sa zapada započeti razvedravanje. Na Jadranu promjenjivo uz mjestimice malo kiše. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se prijepodne na južnome, a poslijepodne na sjevernome dijelu. Vjetar umjeren, u sjeverozapadnim krajevima i gorju jak ponegdje s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka, podno Velebita mjestimice na udare i olujna bura, poslijepodne će slabiti. Najviša temperatura između 10 i 15, u gorju malo niža, a na Jadranu od 14 do 18°C.

Komentari