Butković: Ovakav terminal poželio bi svaki grad na Mediteranu

Butković: Ovakav terminal poželio bi svaki grad na Mediteranu Butković: Ovakav terminal poželio bi svaki grad na Mediteranu

Za nekoliko dana počet će tehnički pregled zgrade putničkoga terminala u Gaženici. Nakon povratka iz Tkona, u novoj zadarskoj luci zaustavio se i ministar mora Oleg Butković, koji je sa suradnicima obišao putničku zgradu.

Ovo što sam vidio jako sam zadovoljan. Ovo je sigurno jedan reprezentativan objekt koji bi poželjeli mnogi gradovi na Mediteranu i nadam se da će ovi završni radovi do 14. svibnja biti gotovi, kako bi se to sve pustilo u funkciju, rekao je ministar Butković nakon obilaska zgrade terminala. 

Prije toga ministar je u Tkonu komentirao nezadovoljstvo zadarske oporbe dodjelom koncesije turskom konzorciju u međunarodnom dijelu luke u Gaženici. Republika Hrvatska je gradila infrastrukturu, zajam Hrvatska mora vratiti. Postupak je bio transparentan, a cilj je da Gaženica zaživi. Nitko je ne prodaje! To su najniži politički poeni oporbe. Nama je cilj dovući brodove u Gaženicu, poručio je Butković.

Komentari