Čak 30 posto za vladavinu čvrste ruke

Čak 30 posto za vladavinu čvrste ruke

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Nezainteresiranost za sudjelovanje u političkom životu, izostanak političkog obrazovanja kroz školstvo te na koncu jasno izražavanje nepovjerenja u višestranački sustav koji uživamo - neki su od zabrinjavajućih rezultata istraživanja provedenih na uzorku od dvije tisuće mladih, u dobi od 15 do 29 godina.

Rezultate je u Zadru, na tribini SDP-a o Nacionalnom programu za mlade - ishodište i strateški okvir, predstavila zamjenica ministrice socijalne politike i mladih, Maja Sporiš koja je kao upozorenje navela i još jedan zaključak. 

Jedan po meni prevelik postotak mladih ljudi je na pitanje kada demokracija ne funkcionira najbolje, njih 30 posto je kao rješenje naveo uvođenje čvrste ruke. Želim vjerovati kako misle na pojavu velikog lidera - istaknula je Maja Sporiš.

 

Političari ne govore o temama koje su bitne za nas, nema dodatnog objašnjenja, često su im mladi samo na usnama, a ne i na djelu... Ja se općenito ne razumijem u politiku, ali ne mogu reći kako me politike ne zanima, svjesna sam kako se to svih nas tiče - rekli su nam neki od mladih Zadrana.

 

 

 

Ton:

Komentari