"Čiji je ovo grad?" u sklopu KvartArt festivala

"Čiji je ovo grad?" u sklopu KvartArt festivala

Ilustracija - foto: Gradska knjižnica Zadar

2. susret projektnih partnera platforme "Čiji je ovo grad?" održat će se 19. i 20. lipnja u dvorani Gradske knjižnice. Susret je dio programa KvartArt festivala. Gosti predavači su Davorka Perić, Šime Erlić, Petra Sapun Kurtin i Dina Bušić.

U sklopu KvartArt festivala u Multimedijskoj dvorani zadarske Gradske knjižnice danas javna tribina Čiji je ovo grad? Privremeno korištenje kao alat za planiranje javnih prostora – današnja je tema izlaganja od 10 sati, a sutra u isto vrijeme o malim intervencijama i umjetnosti u javnom prostoru. Organizator je zadarsko Društvo arhitekata.

Zaklada „Kultura Nova" koja potiče stabilizaciju i razvoj civilnog društva na području kulture i umjetnosti je podržala i financirat će tijekom 2018. projekt „Čiji je ovo grad?". Projekt je osmišljen u „Društvu arhitekata Varaždin" koje je u svrhu provedbe projekta udruženo s još četiri društva arhitekata u Hrvatskoj po kriteriju gradova slične veličine – Pulom, Zadrom, Karlovcem i Šibenikom.

Želja platforme „Čiji je ovo grad?" je jačanje kapaciteta lokalnih društava arhitekata i drugih dionika za suvremeno, inovativno, participativno, integralno i transparentno planiranje javnih prostora, povećanje svijesti javnosti o njihovim potencijalima i isticanje važnosti sudjelovanja svih dionika u njihovom kreiranju.

Komentari