Čilić pobjesnio na francuske novinare

Čilić pobjesnio na francuske novinare

Izjava? Ne gospodo, ne može!

Nakon što je u drugom meču dana u poluzavršnici Davis cupa pobijedio Lucasa Pouillea i vratio Hrvatsku u rezultatsku ravnotežu najbolji hrvatski tenisač trebao je dati izjavu za francusku nacionalnu televiziju. Međutim, Čilić ih je ljutito odbio.

Naime, tijekom prvog seta, koji je Marin glatko dobio 6 - 1, komentator francuske nacionalne televizije kazao je da je Marin Čilić bio dopingiran 2013. godine. Čilićev agent mu je prenio što su Francuzi rekli, a Čilić je na to gotovo pobjesnio i odbio francuskog novinara koji mu je prišao kako bi od njega dobio izjavu. Zaludu je reporter trčao za njim po Višnjiku objašnjavajući da nije ništa krivo rekao i da ga jako poštuje kao igrača. Marin ga nije htio niti pogledati, a kamoli razgovarati s njim.

    Podsjetimo, u svibnju 2013. godine ITF je neutemeljeno optužio našeg tenisača da je igrao pod dopingom i zabranio mu nastupe idućih devet mjeseci. Obavijestili su Marina Čilića da je njegov uzorak urina bio pozitivan na niketamid. Međutim, jedina tvar koja je bila u njegovu urinu tragovi su markera N-etilnikotinamida koji, treba posebno napomenuti - nije zabranjen. Zbog ITF-ove pogreške Čilić je proveo četiri mjeseca izvan terena, a prošao je i pravu dramu koja je silno utjecala na njegovu mentalnu stabilnost. Upravo je zato Marin jako osjetljiv na kvalifikacije kakve je zbog neinformiranosti ili zlonamjerno plasirala francuska nacionalna televizija. Valjda će idući put biti pametniji...

Komentari