Covid ga doveo Zadranima na prag, a na ljeto stižu Amerikanci!

Covid ga doveo Zadranima na prag, a na ljeto stižu Amerikanci!

Foto: HRT

"U svakom slučaju, ja sam optimist! Uvjeren sam da će ova sezona biti puno bolja nego lani. Već imamo dosta upita većih grupa, pogotovo se otvara američko tržište. Od tamo imamo vrlo mnogo upita i rezervacija za ovo ljeto."

U vremenu u kojem već mjesecima izvještavamo o gospodarskim problemima koje je izazvao koronavirus, ohrabrujuće je čuti nešto suprotno. Kada već Zadrani ne mogu do konobe Ante Roce u stankovački kraj, on je odlučio donijeti suhomesnate proizvode u njihov grad. Pokazao se to kao pun pogodak, a ovaj vlasnik seoskog gospodarstva očekuje da će takva biti i predstojeća turistička sezona. 

Moj dida je uvik govoria: Sinko moj, nema ništa od čekanja!

I zato Ante, domaćin Gospodarstva Roca - imanja na granici Zadarske i Šibensko-kninske županije u mjestu Velim - nije čekao da pandemija prođe i da turisti i gosti dođu k njemu i kušaju vrhunske pršute i suhomesnate proizvode, već je otvorio prodajno mjesto na zadarskoj tržnici na Relji:

S obzirom da je situacija takva da Zadrani ne mogu doći na naše imanje, odlučili smo se ovu zimu približiti Zadranima i došli smo na ovu poziciju i zadovoljan sam kako su me primili.

A nije Ante Roca nepoznato ime među Zadranima jer njegovo imanje posjećuju već desetak godina. Bilo da je povod izlet u prirodu, prijateljsko druženje u konobi ili uživanje u vrhunskom potpuno domaćem pršutu - jer je i vlasnik moderne farme svinje - imanje ovog Vodičanina je idealna lokacija. A prepoznali su to i stranci. Zato se Roca nada, kada protuepidemijske mjere još malo olabave, počinje turistička sezona bolja od prošle:

Moramo biti spremni pa ćemo vidjeti što Bog da i što nam ova čitava situacija bude određivala. U svakom slučaju, ja sam optimist! Uvjeren sam da će ova sezona biti puno bolja nego lani. Već imamo dosta upita većih grupa, pogotovo se otvara američko tržište. Od tamo imamo vrlo mnogo upita i rezervacija za ovo ljeto.

Uz malo sreće, bit će ova turistička sezona bolja od prošle, zaključuje optimistično Roca.

Komentari