Cupać i Kostov: Želimo otići na još jedne Olimpijske igre

Cupać i Kostov: Želimo otići na još jedne Olimpijske igre

Dvojac zadarskog Jedriličarskog kluba Uskok, Petar Cupać i Pavle Kostov u klasi četrdeset devetka izvjesno vrijeme nalazi se u Argentini gdje odrađuje posljednje pripreme uoči Svjetskog prvenstva na kojem će pokušati izboriti olimpijsku normu za Rio.

Odradili su i probnu regatu, u konkurenciji 55 posada osvojili su 27. mjesto. Imali su i jednu diskvalifikaciju u kvalifikacijama te su radi toga u konačnici i jedrili u B grupi za poredak od 25 do 55 mjesta. 

Petar Cupać o nastupu na toj regati rekao je sljedeće.

"Ne možemo biti zadovoljni kako smo ju odradili ali svjesni smo gdje smo pogriješili i to se više neće dogoditi. Imamo još vremena za pripreme i nadam se da ćemo uspjeti na ovom SP-u biti pravi. Na prošlom prvenstvu smo kiksali za jedno mjesto i sada smo ovu priliku čekali jedanaest mjeseci i ne smijemo ju propustiti".

Unatoč lošem rezultatu ova regata u Buenos Airesu poslužila im je kao pravi test. Velike ambicije imaju od ovog prvenstva koje slijedi. Potvrdio nam je to i drugi član zadarske posade, Pavle Kostov.

"Želimo ići na još jedne Olimpijske igre. Sve smo tome podredili i moramo ih pokušati izboriti. Vjerujem da će u toj svojoj želji i uspjeti".

Prvenstvo počinje 16. studenog a završava 22. ovog mjeseca plovovima za odličja.

 

Komentari