Cvijeće za liječnike

Cvijeće za liječnike Cvijeće za liječnike

Povodom Dana hrvatskih liječnika predstavnici zadarskih braniteljskih udruga jutros su ispred zadarske Opće bolnice liječnicima dijelili cvijeće.

Željeli smo predstavnicima jedne od najhumanijih i najčasnijih djelatnosti, čestitati njihov dan i pružiti im podršku u njihovoj borbi za dostojanstvo i pravednost – kazao je pukovnik HV-a i hrvatski ratni vojni invalid Klaudio Vidaić: 

Mi udruge iz Domovinskog rata, ljudi koji su direktno bili povezani uz liječnike , uz bolnice, koji su imali prilike vidjeti iz prve ruke koliko ljubavi i pažnje pružaju svojim pacijentima. Isto tako svjedoci smo koliko im je teško ovih dana, ovih godina, a pogotovo ove posljednje dvije godine kada je zdravstvo doživjelo kolaps.

Braniteljske udruge večeras organiziraju javnu tribinu „Hrvatski liječnici heroji u ratu – društvena savjest u miru“ na kojoj će se raspravljati o situaciji s liječničkom strukom danas u Hrvatskoj. Gosti tribine između ostalih su doktorica Milka Hoti Matešić, povjerenica Hrvatskog liječničkog sindikata zadarske bolnice te doktorica Dubravka Finka, predsjednica Hrvatske udruge za prava pacijenata – ogranak Zadar. Tribina će se održati u Multimedijalnoj dvorani Znanstvene knjižnice s početkom u 18 sati.

Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godine kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi s ciljem unaprjeđenja medicinske struke.

 

Komentari