Dan grada - izravni prijenos svečane sjednice

Dan grada - izravni prijenos svečane sjednice

foto: F.Brala / Pixsell

Zadar danas slavi blagdan Sv. Krševana - Dan grada. Za 12 sati u zadarskom HNK zakazana je svečana sjednica Gradskog vijeća - izravni prijenos slušajte u našem programu. Na sjednici će se dodijeliti javna priznanja za 2013.godinu, a obilježava se i 20.obljetnica postojanja grada kao jedinice lokalne samouprave.

Tradicionalno, dobitnicima nagrada i grbova uručit će se priznanja, a ove godine Zadar ima još jedan razlog za slavlje. O tome zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić...

" Dodatni razlog za slavlje je i 20.obljetnica postojanja grada Zadra kao jedinice lokalne samouprave. U tom tonu će biti i svečana sjednica, prezentirati će se presjeku događanja u gradu kroz proteklih 20 godina. "

Javna priznanja grada Zadra dodjeljuju se za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge postignute na najvažnijim područjima života, djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Također, priznanja se dodjeljuju onima koji pokažu nesebičnost i spremnost u promicanju ugleda grada Zadra. Uz takve kriterije, za ovogodišnje laureate izabrani su: prof. dr. Josip Kolanović i gospodin Roman Segarić, koji će primiti priznanje za životno djelo, potom Jurica Milin, akrobatska grupa Krila oluje, Narodni Muzej Zadar, Ivanka Ledenko i Osnovna škola Šime Budinića, kojima će biti uručene nagrade Grada Zadra, dok će Grb Grada Zadra biti uručen gospodinu Krsti Bukviću, društvu Staklo BIM Perica i gospodinu i gospođi Dušku i Nevenki Benini. Odlukom gradonačelnika Grb Grada bit će uručen Luciji Mijolović.

 

 

Dio svečarskog programa :

 

9.00 - Budnica; Gradska glazba Zadar - ulice i trgovi Zadra

 

9.00 - Natjecanje u veslanju na veslačkim simulatorima; Veslački klub «Jadran» - Veslački dom na Obali kneza Branimira

 

10.00 - EKO akcija čišćenje podmorja; Klub za podvodne aktivnosti "Zadar" - uvale Dražanica i Maestral

 

11.00 - Golubovi na izložbi; Udruga golubara „Zadarski prevrtač" - Poljana Ivana Pavla II.

 

10.00 - 21.00 - Otvorena vrata zadarskih muzeja; Arheološki muzej, Muzej antičkoga stakla, Narodni muzej, Stalna izložba crkvene umjetnosti (redovno radno vrijeme)

 

Polaganje vijenaca 11.00 - pred Središnji križ na Gradskom groblju

 

11.45 - na Spomen obilježje na Narodnom trgu

 

12.00 - SVEČANA SJEDNICA GRADSKOGA VIJEĆA; Grad Zadar - Hrvatsko narodno kazalište

 

13.00- ZADARSKI PIJAT, gastronomska manifestacija; zadarski ugostitelji i vinari - Kalelarga

 

16.30 - Odbojkaški turnir, Zadar- Opatija (momci)

 

18.30 -Odbojkaški turnir, Zadar - Marčana (djevojke); Odbojkaški klub Zadar - dvorana Krešimira Ćosića

 

 

Komentari