Danas završava Biograd Boat Show

Danas završava Biograd Boat Show Danas završava Biograd Boat Show

U Biogradu još danas možete u živati u ponudi 21. sajma nautike. Na ovogodišnjem Biograd Boat Showu izlaže preko 400 izlagača s 350 plovila, koja ulaze u sami vrh svjetske ponude u području nautičke industrije.

Sajam koji je u 21 godinu postojanja prerastao u najveći i najznačajniji nautički događaj u Hrvatskoj, prigoda je da se sa svojim inovacijama predstave i hrvatski proizvođači. Tako i splitska tvrtka Deldit specijalizirana za brodske interijere. Ove godine predstavila se i outdoor programom za jahte. No, jedina je u Hrvatskoj certificirana za proizvodnju sjedala za brodove i katamarane. To je isto novi proizvod, star godinu dana. Sve što smo proizveli,prodali smo na domaćem tržištu. Radimo s Brodosplitom, NP Krka, Jadrolinijom i privatnim brodarima koji imaju katamarane. To su naši kupci, kaže direktor Dražen Vickov. 

Domaćoj javnosti Mladen Peharda iz Agena marin prije koju godinu uspješno se predstavio manjom, a kasnije i većom polupodmornicom. I treći proizvod - taxi katamaran, koji je predstavio u Biogradu namijenjen je turizmu. Prvi primjerci su već našli kupce - od Istre i juga Hrvatske do Italije. Brod je prilagođen prilasku plaži, ima pasarelu kojom se može spustiti do razine plaže, da ljudi mogu ući i izići s broda. Ima bokobrane na prednjem dijelu broda da se može vezati na rivu, bez muringa ili krmenoga veza. To je multifunkcionalno praktično plovila, kaže Peharda. 

Mlađim posjetiteljima najzinmljivije su vodene igračke na struju - poput jet daske. Mato Jena napominje da je daska zahtjevna, plovi brzinom do pedeset kilometara na sat te dodaje koje su vještine potrebne. Znači najviše fizika, ne nagli pokreti, jer se radi o većim brzinama, stabilnost je ključan faktor. "Timun" su praktično Vaše noge, vaše tijelo. Balans na lijevo, balans na desno i to je praktično sve što Vam treba za upravljanje, pojašnjava MatoA za one koji bi ipak upravljali nečim moćnijim i snažnijim ponude na Biograd Boat Showu nije nedostajalo.

 

Komentari