Dani portugalskog jezika i kulture u Zadru

Dani portugalskog jezika i kulture u Zadru

U 19 sati u Svečanoj dvorani zgrade Sveučilišta troje katalonskih pjesnika održati će recital katalonske poezije, a u 20 sati koncert Fado a Solo u izvedbi portugalskog glazbenika Ruija Oliveire. Time počinju Dani iberoromanskih jezika i kultura Sveučilišta u Zadru.

Ovim koncertom obilježava se proslava Dana portugalskog jezika i kulture Zajednice država portugalskog govornog područja koju promiče portugalski Institut Camões.

Među uzvanicima posebno se ističu uvaženi profesori s nekoliko europskih sveučilišta koji će predstaviti lingvističke teme, teme iz književnosti i prevođenja: Dora Boráros-Bakucz sa Sveučilišta Pázmány Péter Katolikus Egyetem u Budimpešti, José Ramón Gómez Molina sa Sveučilišta u Valenciji, Enric Blanco Piñol sa Sveučilišta u Barceloni, Unai Lauzirika sa Sveučilišta u Leipzigu te Vanda Mikšić sa Sveučilišta u Zadru.

Aktivnosti koje će se odvijati u sklopu XI. Dana iberoromanskih jezika i kultura otvorene su cijeloj akademskoj zajednici i građanstvu. 

I ovogodišnje izdanje Dana na Sveučilištu u Zadru omogućili su svojom financijskom i institucionalnom pomoći Odsjek za iberoromanske studije, Institut Camões, Institut Ramon Llull te Vlada Galicije.

Komentari