Degustacija tradicijske hrane

Degustacija tradicijske  hrane

Na Narodnom trgu ispred Gradske lože od 9 do 12 sati održat će se degustacija tradicijske hrane, važan dio Etno dana jer je hrana važan dio kulturne baštine i kulturnog identiteta. Ostvarena je suradnjom Etnološkog odjela NMZ i Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole iz Zadra.

U Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi se od 13. – 17. svibnja održava susret nekoliko istovrsnih škola iz Italije, Estonije i Rumunjske i to u okviru Erasmus programa. Stoga ove godine na ETNO DANIMA gostuju i učenici iz tih škola.

Izbor jela koja će se moći kušati je slijedeći:

Italija– Pasta alla norma (Sicilija)

Estonija – estonski začinjeni sendviči s ribom (jelo se zove Kiluvõileivad)

Rumunjska – slastica Papanasi

Hrvatska – kroštule, fritule, savijača od skute i dalmatinska pita od bajama

Komentari