Dhruv Baker vodi gledatelje u Zadar, Nin i Vinjerac

Dhruv Baker vodi gledatelje u Zadar, Nin i Vinjerac Dhruv Baker vodi gledatelje u Zadar, Nin i Vinjerac

foto: Filmski ured Zadar

Na HTV 1-u će sutra u 20:57 biti prikazana četvrta epizoda gastronomske serije „Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju“, koja je snimana u Zadarskoj županiji uz podršku Filmskog ureda Zadar. Evo kuda je poznati chef sve prošao:

Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna  tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje g.Baker posjećuje. Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru.

Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrsnih jela od morskih plodova. Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na zajedničkom kuhanju dva jela na instalaciji ‘Pozdrav suncu’.

Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira.

Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema - priopćeno je iz Filmskog ureda Zadar. 

O EMISIJI DHRUV BAKER: IZ HRVATSKE S LJUBAVLJU Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju (orig. Croatia’s Finest) prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije gledatelji će se moći upoznati s hrvatskim prirodnim ljepotama, bogatom kulturnom baštinom i najboljim od gastronomske ponude.

Autor putopisa: Alen Nemet

Redatelj: Deni Husta

Producenti: Deni Husta i Edvard Hudi

Izvršni producent: Tadija Kolovrat

 

 

Komentari