Diadora protiv Šibenke traži put među osam najboljih u Krešinom Kupu

Diadora protiv Šibenke traži put među osam najboljih u Krešinom Kupu Diadora protiv Šibenke traži put među osam najboljih u Krešinom Kupu

Sve je spremno za feštu na Bilom Brigu! Malo tko se mogao nadati da će dvorana Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom Brigu biti domaćin osmine Kupa Krešimira Ćosića. U srijedu u 20:30 na parket "Bilog Briga" istrčat će skoro 50 godina star Premijerligaš - GKK Šibenka.

 "Mali" klub iz Druge lige Jug, koji je u manje od dvije godine postojanja dobio priliku ugostiti jednog Premijerligaša i to u našem najdražem natjecanju - Kupu Krešimira Ćosića.

Teško je išta očekivati od same utakmice, budući da ćemo gledati susret klubova koji su dva ranga razlike. Šibenka je apsolutni favorit i sa strane gledano, njihova pobjeda nebi trebala dolaziti u pitanje. Međutim, iza njih je jedna malo lošija sezona.

Bilo je ozljeda, odlazaka i dolazaka, ali su dolaskom našeg Zadranina Ivana Vraneša dosta toga dobili. Ove sezone igra dobro i u HT Premijer ligi je na prosjeku je od 14 koševa i 8 skokova.

 "Istina je da dolazimo kao favoriti. Zadnju utakmicu smo pobijedili na domaćem parketu momčad Zaboka i pred nama je sljedeći cilj, a to je proći u top 8 Kupa Krešimira Ćosića. Momčad Diadore je najugodnije iznenađenje ovog natjecanja i hvalevrijedan projekt zadarskih košarkaških entuzijasta. Sigurno je da će i oni gledati svoju šansu i mi ih tu trebamo zaustaviti. Dolazimo po pobjedu, za svaku se utakmicu pripremamo isto, neovisno o protivniku s druge strane. Dat ćemo maksimum i bez imalo podcjenjivanja pristupiti toj utakmici.

S druge strane KK Diadora ove sezone djeluje sjajno, organizirano i fizički spremno. Dok su u ligi na samo jednom porazu, u Kupu su izbacili, da tako kažemo, "pola" Prve lige. Nakon drugoligaša Pristana, padali su redom Prvoligaši Universitas i Samobor. Nakon toga, vjerujemo, sve je moguće. Nema razloga da i u ovu utakmicu ne uđemo sa "dvjesto posto" i ukoliko nam se pruži prilika da je objeručke zgrabimo.

Kratku izjavu dao je jedan od najzaslužnijih za ove rezultate, trener Mario Pešut.

 "Ove sezone iskoristili smo maksimalno zimsku pauzu i spremni dočekujemo drugi dio prvenstva. Srijeda i kup utakmica sa Šibenikom za nas i sve one koji su nas bodrili predstavlja ogromnu čast i veliku nagradu za sav uložen trud od osnutka kluba. U pripremi za utakmicu fokusirali smo se na sebe jer smatram da je najbitnije da shvatimo da su i oni ljudi od krvi i mesa, te da im pokažemo da će se za pobjedu na Bilom Brigu morati itekako namučiti. Na nama je da damo sve od sebe bez ikakvog opterećenja i zajedno s našim navijačima na fer i korektan način pokažemo da smo na Bilom Brigu stvorili jednu zdravu košarkašku atmosferu. "

 

Komentari