Djeca vrtića u Gradskoj upravi

Djeca vrtića u Gradskoj upravi Djeca vrtića u Gradskoj upravi

Odgajateljice i djeca vrtića „Jazine“ te njihovi roditelji organizirali su danas biciklijadu od svog vrtića do Gradske uprave. Razgledali su Malu i Veliku vijećnicu, gdje su iznijeli i svoj prijedlog: izgradnju novog dječjeg poligona za bicikle.

U Velikoj vijećnici djeca su se veoma dobro snašla. Isprobala su sjedalice, mikrofone i uživala u ambijentu, koji su vidjeli po prvi put u životu. Poput pravih budućih gradskih vijećnika, ovu prigodu iskoristila su kako bi gradskim ocima iznijela jednu, veoma važnu inicijativu. Predložili su da se za njih napravi novi dječji poligon za bicikle, po uzoru na onaj koji je nekad postojao ispred sadašnjeg vrtića ˝Ciciban˝. Njihova odgojiteljica Orijana Krstić istaknula je:

    ˝Ako otvorite svoja srca i pronađete mjesto za poligon, naš roditelj, gospođa arhitektica Ivana Radoš ponudila se besplatno napraviti projekt.˝
 

Zamjeniku gradonačelnika Zvonimiru  Vrančiću potom je s djecom uručila darove: slikovnicu koju su sami izradili te pismo u kojem ga podsjećaju na svoju želju.
  

 Vrančić je obećao  djeci kako će Grad Zadar u svoje planove uvrstiti izgradnju dječjeg poligona za bicikle te je iskoristio prigodu da djeci objasni gdje sjede gradonačelnik, predsjednik, potpredsjednici, pročelnici i članovi Gradskog vijeća. U vijećničkim klupama danas se našao i poznati zadarski biciklist Šime Bajlo, koji je pružio podršku djeci, tetama i cijeloj inicijativi. Djeca i roditelji potom su se u Maloj vijećnici počastili slatkišima i sokovima te su im podijeljene zastavice Grada Zadra kao uspomena na ovaj posjet.

 

Komentari