Do kraja godine bez smrada na Smiljevcu?

Do kraja godine bez smrada na Smiljevcu?

Dino Stanin/PIXSELL

Gost današnje Grintalice Radio Zadra bio je direktor zadarske Odvodnje Ante Josip Šikić. Nakon što se do kraja godine ugrade filteri za pročiščavanje zraka problem bi napokon trebao biti rješen rekao je Šikić.

Smrad zadarskog pročišćivača na Smiljevcu nitko ne može riješiti, žalio se jedan od naših slušatelja koji je iznio i da su rezultati mjerenja kvalitete zraka bili iznimno loši.  

Mislim da je situacija trenutačno zadovoljavajuća. Rezultati koji pokazuju nezadovoljavajuću kvalitetu zraka su rezultati mjerenja iz 2014. - kazao je direktor Odvodnje Ante Josip Šikić.  

Svi znaju da je na pročišćivaču bilo problema, no ne takvih da bi oni utjecali na zdravlje ljudi koji žive tamo. Radi se samo o neugodnim mirisima koji, istina, utječu na kvalitetu života - dodao je Šikić.

Poduzet je niz mjera koje su jako popravile stanje u okolici uređaja i mogu reći da je sad stanje dobro te da samo  s vremena na vrijeme kad sustavom dođe neki nekontrolirani sadržaj pročišćivać tu situaciju ne može riješiti i dolazi do širenja neugodnih mirisa - objašnjava Šikić. 

Međutim intenzitet mirisa koji se s vremena na vrijeme pojavi, mislim da je daleko daleko od toga kako je bilo - smatra Šikić. 

Svjedoci smo da od sedmog mjeseca na ovamo nije bilo nekih prigovora građana na račun neugodnih mirisa u okolici samog uređaja i to je nama dobar znak da smo na dobrom putu i da idemo prema pravom rješenju. I dalje se radi da se taj problem potpuno riješi. Trenutačno se radi na pripremi natječaja za filtere za pročiščavanje zraka na uređaju da bi i te vrhove koji se događaju zbog nekontroliranog sadržaja riješili. Ugradnja filtera očekuje se krajem godine   – zaključio je Šikić.

Komentari